TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Gunhild Stordalens nya glädjebesked efter sjukdomstiden

07 aug, 2019 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Gunhild och Petter Stordalen
Gunhild Stordalen drabbades av sjukdomen systemisk skleros för fem år sedan. Sedan dess har hon genomgått tuffa behandlingar och kämpat hårt för sin hälsa. Nu har Gunhild delat med sig av en bild på sig själv och maken Petter Stordalen som visar en ljusning – och som får följarna att jubla.
Annons
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivningBrand logo
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivning

Gunhild Stordalen, 40, har levt med den den obotliga sjukdomen systemisk skleros sedan fem år tillbaka. Det är en bindvävssjukdom som bland annat orsakar försämrat immunförsvar, försämrad blodcirkulation och ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ. Detta resulterar i stram och tjock hud. Kroppen stelnar och organen kan sluta fungera som de ska. En sjukdom som sakta bryter ner kroppen inifrån, och vid det tillfället helt utan botemedel.

Med hjälp av en experimentell och tidigare oprövad behandlingsmetod, som bland annat bestod benmärgstransplantation och cellgifter, blev Gunhild Stordalen bättre. Men efter 1.5 år kom symptomen tillbaka och Gunhild fick återigen genomgå den tuffa behandlingen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Den andra behandlingen kantades av komplikationer, men till slut skrevs hon ut. Vid sin sida fanns hela tiden maken, den norska hotellmagnaten, Petter Stordalen, 56.

– När Gunhild kom ut från sjukhuset andra gången kände hon att hon har ont om tid, att hon har bråttom. Hon ska göra så jädra mycket, har Petter Stordalen tidigare sagt.

Annons

Efter de två behandlingarna kommer Gunhild Stordalen inte kunna göra en tredje, om symptomen skulle förvärras.

– Hon kan inte göra fler stamcellstransplantationer eller få mer cellgifter. Om sjukdomen kommer tillbaka nu är det väldigt dåliga nyheter, har Petter Stordalen berättat i SVT:s Skavlan.

Försvann från sociala medier

Gunhild Stordalen har lagt mycket tid på sitt arbete med hälsoorganisationen Eat. Men i våras försvann hon från sociala medier och hennes följare oroade sig över att hon skulle ha blivit sämre.

”När jag diagnosticerades med livshotande sjukdomen systemisk skleros 2014 fanns inget botemedel. Men vi hittade en experimentell behandling i Nederländerna. Idag, tre år efter min andra benmärgstransplantation, är sjukdomen näst intill oupptäckbar och jag kan sänka dosen med”, skrev Gunhild Stordalen som bildtext till ett foto där hon äter glass i solen.

Annons

Hon fortsatte:

Det är fortfarande några små hinder kvar i systemet, men med en lång lugn sommar att vila upp mig på så kommer jag dit! Jag var tvungen att köpa en dubbel portion med glass för att fira ett medicinskt genombrott som det här, det ger hopp till patienter runt om i världen!”.

Intima bilden gläder följarna

Nu har Gunhild Stordalen lagt upp ännu en bild på Instagram som ger följarna hopp och glädje. På bilden sitter hon och maken Petter Stordalen på en båt och slickar på varsin glass. Petter har sin hand på Gunhilds ben och de ler mot varandra.

Avslutar sjukskrivningen och semestern på topp, infektionsfri med glass och kärleken i mitt liv. Längtar tills jag börjar jobba igen”, skriver hon till bilden.

I kommentarerna trängs gratulationer och lyckönskningar till Gunhild.

Du är verkligen en förebild, Gunhild. Så stark, vacker och intelligent. Jag önskar allt det bästa till dig och Petter”, skriver en av hennes följare.

Om det är någon jag högaktar så är det du! Vilken fighter och förebild du är! Önskar dig allt gott!”, skriver en annan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons