LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunhild Stordalens ärliga avslöjande: ”Saknar”

24 mar, 2020 
Coronavirusets spridning har vänt upp och ner på en hel värld.
Nu avslöjar Gunhild Stordalen, 40, hur det påverkar hennes vardag och det hon saknar allra mest.
Annons
Petter Stordalen gästar SkavlanBrand logo
Petter Stordalen gästar Skavlan

Det är mycket som har hänt i Gunhild Stordalens liv det senaste året. Förra hösten kom chockbeskedet om att hon och maken Petter Stordalen, 57, går skilda vägar efter 14 år tillsammans.

I ett gemensamt uttalande förklarade de beslutet:

”Vi har haft 14 fantastiska år tillsammans. Vi har stått sida vid sida i extrema upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för, var för sig. Vi är fortfarande varandras bästa vänner och supportrar.”

Gunhild och Petter har hållit vad de lovat. Så sent som i slutet av februari syntes de på bild tillsammans i sociala medier. Gunhild skrev att allt var som tidigare mellan dem, trots att de inte längre är gifta. Bilden skapade dock viss förvirring, flera följare trodde nämligen att de hittat tillbaka till varandra, vilket gjorde att Gunhild blev tvungen att förtydliga vad hon menade.

Annons

”Nej, jag försökte formulera mig så att jag förklarar att ingenting har ändrats, bortsett från att vi nu blivit ex-partners”, skrev hon som svar.

Gunhild Stordalen om stora ändringen

När det kommer till det privata verkar Gunhild och Petter må bra. Men i jobblivet har coronavirusets spridning i världen lett till konsekvenser, precis som för många andra.

Nu avslöjar Gunhild, som är grundare av EAT foundation, hur läget i världen påverkar hennes vardag.

På Instagram har hon lagt upp en bild där hon syns jobba hemifrån. Även om det går bra innebär det en viss sorg och saknad.

”Social distansering är svårt, i synnerhet för en extrovert introvert som mig. Saknar min EAT-familj galet mycket. Jag kompenserar det genom videomöten, virtuellt häng och genom att använda vår lagfärg (påminner om vad EAT handlar om; energi, entusiasm och beslutsamhet)”, skriver Gunhild och syftar på de orangea myskläder hon har på sig.

”Och ja, jag har överlämnat mig helt – hemmakontorets klädkod är komfort”.

Gunhild Stordalen har nyligen hyllat alla de inom sjukvården som jobbar dag och natt. Gunhild, som själv är läkare, hade gärna velat bidra. Men på grund av sin hälsa är det inte möjligt. Gunhild har sedan 2014 kämpat mot den ovanliga sjukdomen diffus kutan systemisk skleros.

”Tyvärr vill inte mina läkare att jag ansluter mig, men jag kan åtminstone sprida budskapet”, skriver hon på Instagram.

FOTO: TT, Instagram

Annons