LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Gunhild Stordalen vägrar byta efternamn efter skilsmässan från Petter

21 nov, 2023 
Linn Seipel
Före detta norska superparet Gunhild Stordalen och Petter Stordalen gick skilda vägar 2019.
Gunhild har sedan skilsmässan inte bytt tillbaka till sitt eget efternamn – i en intervju förklarar hon nu varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här driver JLC-Jonas med Petter Stordalen under stora invigningenBrand logo
Här driver JLC-Jonas med Petter Stordalen under stora invigningen

Läkaren och klimataktivisten Gunhild Stordalen, 44, var gift med hotellmagnaten Petter Stordalen, 60, i tio år tills att de 2019 valde de att gå skilda vägar.

Gunhild Stordalen om tuffa tiden efter skilsmässan från Petter Stordalen

Skilsmässan var svår för båda, något de båda pratat om offentligt vid flera tillfällen. Under perioden kämpade Gunhild också med hälsan. Redan 2014 fick hon diagnosen systemisk kleros, en sjukdom som i omgångar krävt långa och tuffa behandlingar.

– Det låter kanske konstigt för många, men jag hade faktiskt aldrig varit jag utan det jag har gått igenom. Något händer dig när du ser döden i vitögat. What doesn’t kill you makes you stronger. Det är så sant. Om inte jag hade testats hade jag inte vetat hur stark jag faktiskt är, har Gunhild tidigare berättat i en intervju med norska Tara. Hon fortsätter:

Annons

– Jag tar inget för givet längre, allra minst god hälsa. Jag känner att jag har fått en ny chans och jag tänker inte missbruka den.

Gunhild berättar vidare i samma intervju att hon jobbat mycket med sin hälsa och känner sig bättre än på väldigt länge, något hon är tacksam för.

Därför vill Gunhild Stordalen inte byta efternamn: ”Han var mitt livs stora kärlek”

Hon verkar också ha en bra inställning till ex-maken Petter, och känner även där en tacksamhet för åren de haft tillsammans och allt vad de möjliggjort. I en annan intervju, med A-magasinet, förklarar hon varför hon inte vill byta efternamn trots att de skiljt sig för länge sedan.

– Alla känner mig som en Stordalen. Jag känner mig som en Stordalen. Och Petter behandlar mig som en Stordalen och säger att jag också kan bete mig som en. Han var mitt livs stora kärlek. Jag är skyldig honom allt. Utan honom hade det inte funnits något Eat (stiftelse). Och ingen Gunhild heller. Jag hade ”dött”, säger 43-åringen till tidningen.

FOTO: YouTube, TT/Karina Ljungdahl

Annons