Gunde Svans tårar – bryter ihop totalt i ”Skavlan”

I kvällens ”Skavlan” är skidlegendaren en av gästerna. Då sonen Ferry kommer på tal börjar han storgråta framför kamerorna.

I kvällens ”Skavlan” är Gunde Svan, 55, en av gästerna, men med i studion är även hans son Ferry, 20.  I våras flyttade Ferry hem till sina föräldrar på gården i Skamhed för att dra ner på kostnaderna och kunna satsa fullt ut på vad han älskar, timbersport – att tävla i att hugga ved. Som träning står han timme efter timme hemma på gården och hugger i stora träblock med sin yxa.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

– Det tar en hel dag. Man ska hämta virke och kapa upp det. Sedan ska man barka det. Det är ännu mer jobb att ställa i ordning allt än själva träningen. Det är därför jag inte har tid att ha ett jobb, förklarade Ferry i Expressen i våras.

Ferry Svan är redan juniorvärldsmästare i timbersport.

I Sverige är timbersport nästan helt okänt och endast cirka 500 atleter utövar sporten, i hela världen. Därför finns det inte heller mycket pengar i sporten och det är svårt att leva på det. Men trots det vill Ferry som i maj vann JVM-guld i Hamburg, satsa på detta.

LÄS OCKSÅ: Eric Saades tårar efter känsliga frågan – lämnar rummet: ”Var inte meningen

Då han tog hem guldet var både föräldrarna och flickvännen på plats för att heja fram honom och då Gunde tänker tillbaka på vårens tävling i Tyskland bryter han ihop totalt. Rösten brister då den forna längdskidåkare-stjärnan förklarar:

 – När Ferry tar sitt rookie-VM-guld i Hamburg, det är något helt annat. Jag har hört nationalsången spelas för både fotbollsspelare, hockeyspelare och jag har känt hur skillnaden är när den spelas för min skull. Men det var ändå ingenting emot när Ferrys…

Gunde börjar gråta då han minns sonens stora ögonblick.

Tårarna rinner framför tv-kamerorna i ”Skavlan” och han fortsätter:

– Det går inte förklara.

Även sonen Ferry är märkbart tagen av pappa Gundes känslostorm.

– Pappakänslor, konstaterar därefter Skavlan och Gunde nickar.

Foto: IBL, SVT

LÄS OCKSÅ: Mikael Persbrandts ångest – efter påhoppet mot Skavlan

SENASTE NYTT!