ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Ajes exfru bryter tystnaden – därför tror hon det tog slut med Bathina

03 nov, 2022 
GRETE QVIBERG, BATHINA PHILIPSON, AJE PHILIPSON
Aje och Bathina Philipson har gått skilda vägar efter 18 år som gifta. Nu uttalar sig Ajes ex-fru Grete Qviberg om situationen.
– Åldersskillnaden är stor, säger hon.
Annons
Bathina och Aje Philipson skiljer sig efter 18 år som giftaBrand logo
Bathina och Aje Philipson skiljer sig efter 18 år som gifta

Det var under onsdagseftermiddagen som beskedet kom om att Aje Philipson, 79, och hustrun Bathina Philipson, 44, går skilda vägar. För många kanske det kom som en chock, men Bathina menar att det var ett gemensamt beslut och helt enkelt det bästa för hela familjen.

– Det har vuxit fram, det är inget konstigt liksom. Men det tar ju oftast ett tag och jag tror inte att man vill relatera till att man tänker i de banorna, sa hon till Hänt och fortsatte:

– Jo men om man är vänner och man försöker göra det bästa för barnen och man försöker att inte bråka och man försöker vara vuxen. Då tror jag inte att det behöver bli så smärtsamt för barn, utan smärtsamt blir det ju när föräldrarna bråkar och börjar snacka skit om varandra. Det finns ingen anledning för mig att prata illa om Aje och det finns ingen anledning för Aje att prata illa om mig.

Aje Philipsons kärleksrelationer

Aje har nio barn tillsammans med tre olika kvinnor. Aje och hans första fru Grete Qviberg, 77, levde tillsammans i flera år och fick tre barn ihop; Nina Philipson, 53, Anja Philipson, 51, och Anders "Coci" Philipson, 45.

Annons

Efter det fann Aje kärleken i Gisela Schöön och under deras relation fick de barnen Viktor Philipson, 35, Johan Philipson, 33, och Louise Philipson, 31.

Tillsammans med Bathina har Aje barnen Axel, 17, Hugo, 14, och Märta, 12.

Grete Qviberg är ett känt namn för svenska folket. Det är nämligen många som kan känna igen från realityserien "Ladies på Östermalm". I augusti hände dock något otroligt fasansfullt i hennes liv, hon hittade sin man Kent Löwenborg, sedan 17 år, död i badrummet på deras lantställe i Stockholms skärgård.

Ajes ex-fru bryter tystnaden om skilsmässan – därför tror hon det tog slut

I en ny intervju med Aftonbladet berättar nu Grete hur hon ser på sin ex-makes skilsmässa. Grete och Bathina är å sin sida väldigt goda vänner och har bara den senaste veckan umgåtts tillsammans i Marbella.

Grete berättar för tidningen att hon vetat om beslutet länge, precis som alla andra närstående, och att paret helt enkelt bara behövde bestämma sig och ta tag i saker.

– Man växer ifrån varandra, och ännu mer när ålderskillnaden är stor. Det går inte att vara gift bara på papperet, säger hon och fortsätter:

– Bathina har ju sitt eget liv nu och samtidigt har de barnen ihop. Men livet går vidare.

FOTO: Cecilia Liljeton/TT, Karin Törnblom/TT

Annons