Grace Jones tog till vapen i sin relation med Dolph Lundgren

Grace Jones tog till vapen i sin relation med Dolph Lundgren

Grace Jones håller inte tillbaka i självbiografin I’ll never write my memoirs. Bland annat avslöjar hon smaskiga detaljer från sin relation med svenske actionhjälten Dolph Lundgren.

Att förhållandet mellan Dolph Lundgren, 57, och Grace Jones, 67, var minst sagt stormigt visste vi redan. Dolph har tidigare berättat i Berg flyttar in att de bråkade mycket, även om de hade en stor fysisk attraktion.

– Hon började elda upp lite av mina kläder och slå sönder mina grejor hemma. När jag kom dit var det bara en stor jävla askhög i spisen. Hon hade pulat in allt där och eldat upp skiten, berättade Dolph.

Bland annat var det flera skinnjackor som actionskådisen fått av designern Gianni Versace som gick upp i rök.

– Då började man tänka att den här bruden kanske inte var helt rätt för mig, sa Dolph då.

GRACE-JONES-amp-DOLPH-LUNDGREN

Grace Jones och Dolph Lundgren under den omtalade nakenplåtningen.

I slutet av månaden släpps Grace Jones självbiografi, och hon sparar inte på detaljerna när det kommer till expojkvänner. När det gäller Dolph berättar hon bland annat om en fotografering de gjorde för Andy Warhol.

– Sessionen slutade med att Dolph och jag var nakna. Jag red honom hud mot hud, som om han var något mytiskt, muskulöst svenskt vilddjur, står det i boken.

Paret träffades i mitten av 80-talet när Dolph var Jones livvakt, men enligt Dolph var det hans roll i Rocky IV som fick relationen att ta slut.

– Så fort jag fick den där filmen och flyttade till Los Angeles blev hon väldigt svartsjuk på Sylvester Stallone. Hon sa, ”du får välja, det är antingen Stallone eller jag”.

Grace Jones har en något annorlunda version av hur uppbrottet gick till.

– Förhållandet tog slut när jag dök upp på hans hotellrum i Los Angeles med en pistol i näven, skriver hon.

Andra läser också:

Peter Dalle sambo med unga Victoria: ”Kärleken frodas”

Historisk kväll i Hollywood – de bästa bilderna från nattens Emmygala

Mos fick lämna Paradise Hotel – sparkades av VD:n William Ganslandt

FRÅN FÖRSTASIDAN