LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gossip Girl-stjärnans svar – efter våldtäktsanklagelserna

08 nov, 2017 
AvHanna Svärd
Ännu en amerikansk skådespelare anklagas nu för sexuella trakasserier. Den här gången handlar det om Gossip Girl-skådespelaren Ed Westwick.
Annons

Det som startade med anklagelserna mot Hollywood-producenten Harvey Weinstein fick snabbt ringar på vattnet – världen över – och ingen har, förhoppningsvis, undgått hashtagen #MeToo, där kvinnor i sociala medier, öppet, viktigt och ärligt, berättar om mäns sexuella övergrepp och förminskande beteende.

Näst på tur att anklagas för sexuella trakasserier är Gossip Girl-stjärnan Ed Westwick, som ska ha våldtagit en kvinna. Uppgifterna kommer från kvinnan själv, som är skådespelerskan Kristina Cohen. I ett Facebook-inlägg berättar hon om den traumatiska upplevelsen.

”Jag blev sexuellt utnyttjad för tre år sedan. Det var en mörk tid i mitt liv”, skriver skådespelerskan om händelsen.

Under den tiden dejtade hon en producent som var vän med Westwick, och denne vän tog vid ett tillfälle med henne till Ed Westwick där han sen ska ha föreslagit att de alla tre skulle ha sex. Cohen som inte var intresserad av detta, berättar om hur hon sagt att hon känt sig trött, för att bli lämnad ifred. Då blev hon rekommenderad att vila, vilket hon också gjorde. Efter ett tag somnade hon, men väcktes kort därefter av Ed Westwick.

Annons

”Jag väcktes plötsligt av att Ed låg ovanpå mig, hans fingrar gled in i mig. Jag sa till honom att sluta men han var stark. Jag kämpade emot så hårt jag kunde men han tog mitt ansikte i sina händer, skakade mig och sa att han ville knulla mig. Jag var paralyserad, vettskrämd. Jag kunde inte prata, inte längre röra mig. Han höll ner mig och våldtog mig”, skriver hon.

Och efter övergreppet ska producenten som från början föreslagit att de skulle åka hem till Westwick, ha insisterat på att Cohen varit med på det hela från början.

”Jag fick höra att jag inte kan säga något eftersom att Ed kommer skicka folk efter mig, förstöra mig och att jag kunde glömma en skådespelarkarriär”, berättar hon i inlägget.

Men Ed Westwick, som några timmar efter att Kristina Cohen publicerat Facebook-inlägget, själv svarade på anklagelserna via sitt Instagram-konto, menar att han är helt oskyldig.

”Jag känner inte denna kvinna. Jag har aldrig på något sätt tvingat mig på någon kvinna. Jag har aldrig begått en våldtäkt”, skriver han till sitt försvar.

https://www.instagram.com/p/BbM4P6jBU26/?taken-by=edwestwick

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons