TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Göran Gillinger försvann från rampljuset – det gör han idag

11 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Göran Gillinger
Göran Gillinger blev känd för svenska folket efter rollen som Raspen i Rederiet.
Det här gör han idag.
Annons
Allt om Göran GillingerBrand logo
Allt om Göran Gillinger

Göran Gillinger blev känd över en natt efter sin medverkan i Raspen i Rederiet, och efter det kunde man även se honom i tv-serier som En fyra för tre, Emma åklagare och Kommissionen. Men efter det blev det relativt tyst från skådespelaren. Det här gör han idag.

Åreakuten ställdes in

I slutet av juni skulle det vara premiär för Viaplays originalserie Åreakuten, och Göran skulle spela en av huvudrollerna. Men plötsligt kom beskedet att serien skulle läggas ner. I en intervju med Hänt berättar Göran om det plötsliga beslutet.

– Faktum är att vi inte vet varför, men jag tror att det blev för dyrt. Så uppfattade jag det som iallafall. Så det var jättetråkigt, men som de själva säger ”vi får se”, säger han.

Han berättar att beslutet kring just Åreakuten inte hade något med coronasituationen att göra, men att pandemin däremot har drabbat många av hans kollegor.

Annons

– Jag överlever, men det är ju värre för mina kollegor som inte fått någon hjälp. Corona har varit tufft, säger han.

Det gör Göran idag

Men trots att Åreakuten försvann för Göran så har han fullt upp idag med andra jobb.

– Nu är jag manusutvecklare, så det är det jag gör. Jag står inte på scen eller något på grund av corona, men jag har jobb iallafall. Men vi hoppas ju på att Åreakuten ska komma tillbaka för eller senare, svarar han på frågan vad han har för sig idag.

Tillsammans med frun Jenna Gillinger har de sammanlagt fyra barn, och familjelivet är något Göran värnat varmt om enda sedan dagen hans första son kom till jorden.

– Mitt drömjobb är att vara en bra pappa. Sen hur vägen dit blir är en annan femma. Min äldsta son fyller 17 år nu så den drömmen kom naturligt för 17 år sen, säger han innan han fortsätter:

– Nu är jag bara fascinerad över att jag har en 17-åring, 15åring, fem-åring och tre-åring hemma.

Annons

Barnens tonår är något många föräldrar upplever som något jobbigt och utmanade, men i Göran och Jennas fall har det nästan varit tvärtom.

– Nackdelen med tonåringar är ju att allt blir dyrare, men de sköter sig ju själva. Och sen är det ju så att även fast det är en stor sorg att de inte behöver en på samma sätt längre så är det ju en del av deras mognadsprocess i att bli äldre och det tycker jag är skitspännande, berättar han.

Annons