Glädjen: Ulf, 67, vinner miljon i TV4:s Postkodmiljonären

Ulf vann miljonen i Postkodmiljonären-.

Under fredagens avsnitt av Postkodmiljonären blev han den tolfte personen i programmets historia att plocka hem miljonvinsten.
– Jag vill uppfylla ett löfte till min fru, säger Ulf Jensen i programmet.

I fredagens avsnitt av TV4:s Postkodmiljonären blev det känslosamt. Ulf Jensen, 67, från Lund imponerade nämligen stort i heta stolen. Han blev den tolfte personen i programmets historia att plocka hem miljonvinsten.

– Ulfs bedrift sticker verkligen ut, säger programledaren Rickard Sjöberg, 50, i programmet.

Men det var inte första gången som Ulf vann en sådan tävling. 1996 vann han världsmästerskapen i Jeopardy i Los Angeles. Förväntningarna var därför höga när han klev upp i Postkodmiljonärens heta stol. Under tre avsnitt klarade han fråga efter fråga – och till slut återstod bara den sista. Det var en fråga han inte kunde svaret på, så därför nyttjade han två livlinor. Men inte ens det hjälpte, eftersom vännen han ringde inte heller visste svaret.

– Det måste vara bättre att köra här när jag har en gissning om det hela, än använda den sista livlinan och byta fråga som säkert handlar om blommor, säger Ulf Jensen i programmet.

Vinstpengarna kommer han bland annat att använda till att uppfylla en av sin frus stora drömmar.

– Jag vill uppfylla ett löfte till min fru, nämligen att glasa balkongen så att hon kan ha apelsinträd och olivträd på balkongen under den kalla årstiden, säger Ulf Jensen.

Rickard Sjöbergs lycka över miljonvinsten

Programledaren Rickard Sjöberg kunde inte dölja sin glädje efter Ulfs insats.

– Alla miljonvinnare i heta stolen är värda all beundran, men Ulfs bedrift sticker verkligen ut. Inte nog med att han svarade rätt på alla frågor, han var dessutom den av över 1 000 deltagare i programmet historia som hade mest att förlora på att ställa upp över huvud taget. Som gammal stormästare och inofficiell världsmästare i Jeopardy bar han ett tungt ok av förväntningar. Hatten av, säger han.

Det här är tolfte gången som någon klarar alla 15 frågorna och vinner miljonen i Postkodmiljonären sedan starten 2005. Senast var det Marianne Hiller från Örebro som i mars 2018 klarade miljonfrågan.

FOTO: Postkodlotteriet/TV4