Tittarilska mot Gina Dirawi efter vågade uttalandet på Guldbaggegalan

Guldbaggen, programledare Gina

Guldbaggar har delats ut och kvällens storvinnare var Clara Sola. Kvällen leddes av Gina Dirawi, som inte snålade med sarkastiska skämt.
Nu möts programledaren av kritik för manuset.
7 folkkära skådespelare som har vunnit guldbaggen
1:08

Efter reklamen: 7 folkkära skådespelare som har vunnit guldbaggen

(1:08)

Slå på ljud

Årets Guldbaggar har delats ut och programledaren under kvällen var den erfarna Gina Dirawi, 31. Kvällens storvinnare var dessutom Clara Sola med hela fem Guldbaggar. Filmen är även regissören och manusförfattaren Nathalie Álvarez Meséns långfilmsdebut.

Programledare Gina har nu fått både ris och ros efter galan, det visar sig främst handla om manuset under kvällen.

Sofia Kappel prisades för Årets bästa kvinnliga huvudroll

En skådespelare det pratades extra mycket om var Sofia Kappel, hon tilldelades pris för Årets bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i filmen Pleasure.

– Jag är så glad över att få ha varit en del av Pleasure, inte bara för att jag hittade det jag vill jobba med resten av mitt liv. Men också för att jag har fått utvecklas så extremt mycket som person. Alla som kände mig innan Pleasure vet att I ain't the same today, sa Sofia Kappel från scenen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gina Diraw drog sex- och gravidskämt under galan

Programledaren Gina hade ett fullspäckat manus. Hon bjöd på både charm och allvar. Bland annat raljerade hon just med Guldbagge-vinnaren Sofia Kappel om sex. Kappel debuterade i filmen Pleasure i rollen Bella som åker till Los Angeles med drömmen om att bli nästa stora porrstjärna.

Gina på Guldbaggegalan

Gina skämtade med Kappel.

FOTO: SVT

– Men Sofia, jag måste bara förbereda dig på att det inte alltid är så på filminspelningar, att det flyger kukar fram och tillbaka. De är bara på de bra inspelningarna, och slutfesterna, och där Persbrandt är med. Oj då, säger Gina under programmet.

Gina hade även ett gravidskämt om familjen Skarsgård. Ut på scenen kom hon iklädd i en fejkad gravidmage.

– Det som absolut inte fick hända har nu hänt, jag stötte på Stellan Skarsgård backstage. Alltså vi gjorde inget men han är så jävla viril så det räckte med att våra axlar nuddade varandra och här står jag nu, säger hon.

I publiken satt Stellans son, skådespelaren Gustaf Skarsgård.

Gustaf i publiken.

Gustaf Skarsgård, aktuell i filmen Utvandrarna.

FOTO: SVT
Gina på scen

Gina på scenen.

FOTO: SVT

Tittarkritik mot Gina Diwari – efter Guldbaggegalan

Med vågade skämt kommer också reaktioner. Flera tittare har nu reagerat i SVT:s sociala medier, det handlar dels om manuset och svordomarna som utdelades under kvällen.

”Jag blev tvungen att byta kanal! Helt galet att ha en programledare som helt saknar värme och är befriad från humor. Svordomarna gjorde inte saken bättre heller!”, skriver en tittare i en kommentar.

”Ledsamt verkligen att Gina tillåts svära och använda fula ord löpande i TV . Sorgligt! Störande”, hälsar en annan.

”Undrar vem som skriver Gina Dirawis manus? Om det är hon själv, så var det synd att hon kom tillbaka efter flera års frånvaro..”, skriver en annan tittare.

LÄS OCKSÅ: Farmen-Alexander bekräftar sexet på gården – avslöjar sanningen

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas skarpa kritik – efter premiären av nya Secret song: ”Förstår inte”

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN