LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gift vid första-Alexanders lycka med flickvännen – nya steget i relationen

23 jul, 2023 
Simon Lundh
Alexander Sjöstrand
Gift vid första ögonkastet–Alexander hittade inte kärleken i programmet.
Istället fann han sin flickvän via dejtingappen Tinder.
För Hänt berättar Alexander om det nya steget i relation med flickvännen Sara.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Röda mattan: Sötchocken i studionBrand logo
Röda mattan: Sötchocken i studion

Alexander Sjöstrand, 40, var en av de kärlekstörstande singlarna som sökte efter den rätta i SVT:s succéprogram Gift vid första ögonkastet. I programmet blev han ihopparad med Lina Tomikas, 37, och paret gifte sig.

Under seriens gång fick vi följa parets stormiga kärleksresa med sjukdomar och mycket känslor. Trots det valde Alexander och Lina i slutändan att hålla ihop och fortsätta äktenskapet.

Äktenskapet föll när kamerorna stängdes av

Kärlekslyckan ändrades dock när kamerorna hade slocknat och paret är idag inte längre gifta. Något Alexander har bekräftat för Sydsvenskan.

– Vi hade en bra sista vecka men sen gick det bara några dagar innan vi kände att det inte funkade, säger han till tidningen.

Programmet fick honom också att inse vad som är viktigt för honom i ett förhållande, nämligen humorn.

I januari flera månader innan programmet skulle sändas träffade Alexander sin nuvarande flickvän Sara via dejtingappen Tinder. Efter programmet hade sänts har paret utvecklat sin relation och numera försöker de ses varje eller varannan helg. I början var det dock lite konstigt för Alexander att förklara att han sökte kärleken i tv för Sara.

Annons

– Innan vår första dejt berättade jag att jag skulle vara med i programmet. Jag kände att det bästa var att vara ärlig från början. Till en början var det lite jobbigt. Men hon har stått kvar och det uppskattar jag jättemycket.

Alexander Sjöstrand och flickvännen Sara

Framtidsplanerna för Alexander och nya kärleken Sara

Paret har sedan dess hållit ihop men bor för tillfället i olika städer. Sara är boende i Stockholm medan Alexander bor i Malmö. Vilket gör distansen till ett problem, men det kan snart ändras på. Något som Alexander bekräftar för Hänt.

– Idag har vi ett distansförhållande. Känns det fortfarande lika bra som det gör nu även efter sommaren så behöver vi göra upp en plan för att kunna flytta ihop då vi båda nog inte vill ha distans längre, säger Alexander.

FOTO: TV4/SVT

Annons