Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Gift vid första ögonkastet-Sams ilska mot SVT efter skilsmässan: "Tråkigt"

16 apr, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Sam Gustafsson är kritisk till hur SVT har vinklat hans och Magnus Carlssons skilsmässa i Gift vid första ögonkastet.
Under gårdagens Gift vid första ögonkastet på SVT väljer Magnus Carlsson och Sam Gustafsson att ta ut skilsmässa. I programmet framgår det som att det är på Magnus initiativ, men nu riktar Sam skarp kritik mot SVT och hävdar att de vinklat hela händelsen fel!
Annons

I avsnitt sju av SVT:s relationssåpa Gift vid första ögonkastet åker Magnus Carlsson till Mjölby för att prata med sin make Sam Gustafsson om skilsmässa. I programmet framstår det som att det är på Magnus initiativ ämnet tas upp, men nu menar Sam Gustafsson i en intervju med Hänt att det inte alls var på det viset.

– De vinklade och fick det att se ut som att jag inte informerat Magnus om vad jag kände, säger han och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det som de inte tog med var att jag en vecka tidigare hade pratat både med Magnus och med SVT att jag ville skiljas redan då. Jag var ärlig från dag tre med vad jag kände. Men jag förstår att han har levt på hoppet, men han visste ju precis vad jag tyckte.

Sam Gustafsson tror att SVT valde att vinkla på det här viset för att skapa mer intresse kring programmet och för att påverka tittarsiffrorna positivt. Samtidigt visste produktionen hela tiden vad Sam kände.

Annons

– Jag förstår det på ett sätt, men det är lite tråkigt när man kommit så pass långt att man faktiskt bestämt att vi ska skilja oss och ändå så visar de inte mina tankar kring det hela och vad jag faktiskt har sagt, säger han kritiskt.

Sam berättar att han kände ganska snabbt att det inte fanns någon attraktion till Magnus Carlsson från hans håll.

– Jag kände det ganska fort. På bröllopsdagen så kändes det väldigt positivt och jag kände att det här kan bli bra, men sen efter några dagar så… Delvis var det ju matchningen som jag kände att de inte riktigt hade lyssnat på vad det var jag sökte. Sen är det jättesvårt för dem att räkna ut det, och jättesvårt för mig att få fram precis vad man söker för man vet ju aldrig vem man klickar med, förklarar han och säger att SVT främst hängt upp sig på att han ville ha en kille med humor.

– Men det kanske inte var en teaterapa, komiker-humorn jag var ute efter, förklarar Sam Gustafsson.

Annons

På frågan om han tror Magnus Carlsson hade känslor för honom svarar han:

– Ja, det tror jag. Jag tror inte han hade tagit så hårt på det annars.

SVT har svarat på kritiken.

”Sam har mycket riktigt varit tydlig med sina frånvarande känslor sedan tidligt i serien, på samma sätt som Magnus har varit tydlig med sin frustration över att bli avvisad. Det har vi försökt redovisa genom seriens gång, men sen är det ju upp till tittare och deltagare att göra bedömningen om vi har lyckats till fulla med det”, skriver Anna Wiborg, pressansvarig för SVT, i ett mejl till Hänt.

Här är alla deltagare i Gift vid första ögonkastet:

FOTO: SVT

Annons