LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gift vid första ögonkastet-experterna: Partner, familj och barn

22 apr, 2024 
Gift vid första ögonkastet-experterna
Varje måndag får vi se dem agera experter på kärlek i Gift vid första ögonkastet.
Hänt har nu tagit reda på hur det egentligen står till i psykologernas egna kärleksliv!
– Jag har väldigt mycket känslor och temperament, säger Fredric Bohm till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”Brand logo
Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”

En ny säsong av Gift vid första ögonkastet är igång i SVT! Deltagarna har gift sig med varandra och nu väntar några avgörande veckor för dem. Kommer de att vilja fortsätta vara äkta makar efter denna sommar ihop – eller vill de skiljas?

De som sköter matchningarna är Maria Farm, 49, Karl Norwald, 37, Fredric Bohm, 52, och nytillskottet Hana Jamali, 39. De är alla experter på relationer, men hur ser deras kärleksliv ut egentligen? Hänt har pratat med dem!

Fredric Bohm om tittarnas åsikter: ”Väldigt mycket känslor”

Fredric Bohm
Janne Danielsson JAD

Han har varit med i programmet i många år. För tittarna har psykologen Fredric Bohm nästan blivit en del av inredningen i Gift vid första ögonkastet.

Annons

Fredric har märkt en stor förändring sedan de tidigare säsongerna. Idag är svenska folket mycket mer engagerande i programmet och både experter och deltagare möts av en hel del reaktioner från olika håll.

– Det kan vara mer hätskt nu. De här dreven kan göra att deltagarna blir riktigt ledsna och att det blir riktigt jobbigt. Det här är en aspekt som vi har blivit tvungna att ta hänsyn till i matchningen, säger han till Hänt och fortsätter:

– Ibland kan jag bli provocerad när de hoppar på deltagarna, de är i en situation som är svår och som de försöker hantera så gott som möjligt.

Att tittarna tycker till är inte alltid negativt, menar Fredric. Han upplever att Gift vid första ögonkastet har fått folk att prata mer om sina relationer.

– Det kommer fram gubbar till mig på stan och säger: ”du ska veta en sak, det här är det enda programmet som jag och min fru ser tillsammans”. Det är jättekul att grupper som i vanliga fall inte pratar om relationer börjat göra det.

Fredric Bohm, Maria Farm och Kalle Norwald
Janne Danielsson JAD

Sanningen om Fredrics kärleksliv: ”Letar inte”

Till skillnad från deltagarna i programmet är Fredric Bohm förtegen när det kommer till sitt privat- och kärleksliv.

Annons

– Jag har tagit beslutet att vara offentlig men människor runtomkring mig har inte tagit det beslutet så jag lämnar dem helt utanför, säger han.

Har du blivit hjärtekrossad någon gång?

– Jag har väldigt mycket känslor och temperament. Tycker jag om någon tycker jag om den väldigt, väldigt mycket. Det gör en sårbar. Det är inte utan att man har gått på sina smällar. Men det är faktiskt en av drivkrafterna till att vara med i programmet, att man kan berätta om det för andra så att de slipper göra samma misstag.

Kan du avslöja om du är i en relation just nu?

– Det är inte så att jag är ute och letar. Jag tycker om att träffa folk på det gamla hederliga sättet. Men om jag vore singel skulle jag mycket väl kunna tänka mig att söka till GVFÖ, det skulle vara kul att se hur de andra skulle matcha mig!

Maria Farm blev kär i sin kollega: ”Djupnade gradvis”

Maria Farm
Eva Edsjö EVED

2022 anslöt Maria Farm till Gift vid första ögonkastet. Hon är legitimerad psykoterapeut och psykolog och kallar sig Feministpsykologen på Instagram, men har även ett privat konto där det dyker upp annat innehåll. Det här hjälper henne att hålla isär sitt offentliga jag och privatlivet.

Annons

– Jag skulle inte skriva eller berätta om någonting som jag är precis mitt uppe i. Men jag skulle kunna använda det i en bok några år senare när det har fått landa och när jag vet vad jag vill säga med det, berättar hon för Hänt.

Just nu håller Maria på att skriva en bok om varannan vecka-livet, vilket blev hennes vardag när hon och barnens pappa skilde sig för tio år sedan. Idag har Maria gift om sig med psykologen Mattias Klawitter, 59.

– Vi var kollegor och hade varandra i våra nätverk. Vi var bekanta och så djupnade det gradvis, säger hon.

Blev mamma igen efter 40: ”En fantastisk bonus”

Maria har två tonårsdöttrar sedan sitt tidigare äktenskap. Hon och Mattias har en femårig son ihop, som Maria alltså fick när hon var 43 år gammal. Att bli gravid på naturlig väg efter 40 såg hon inte som en självklarhet.

Annons

– Vi ville gärna men vi var nog inställda på att det inte skulle gå. Det blev en fantastisk bonus att det gick.

Nu skriver hon alltså en bok om att leva i en bonusfamilj, något Maria anser har både sina för- och nackdelar.

– Jag har en jättebra relation till mina döttrars pappa så det samarbetet fungerar väldigt bra, säger hon.

Därför tackade Hana Jamali ja till Gift vid första ögonkastet

Hana Jamali

Årets nytillskott i Gift vid första ögonkastet heter Hana Jamali. Hon jobbar som psykolog och är bosatt i Göteborg med sin familj, som består av maken Viktor, 41, och deras två barn.

Att medverka som expert i programmet var ingen självklarhet för Hana. Innan hon tackade ja till SVT gjorde hon research och pratade med tidigare deltagare.

Annons

– Det var väldigt viktigt för mig att se hur etiskt programmet är, tar man hand om deltagarna, känner de sig väl omhändertagna. Och det upplevde jag att de kände, då var svaret solklart från min sida.

Så träffades Hana och maken – egna orden om relationen

Hana Jamali

Hana och Viktor har varit ett par i 15 år och gifta sedan 2016. Han är också psykolog, men det var faktiskt inte på den vägen de träffades.

– Vi träffades mitt i natten på krogen, avslöjar hon för Hänt.

Hur är det att vara två psykologer i en relation?

– När vi är kloka, rimliga och gör de saker som vi säger till andra människor att de ska göra så är det väldigt bra. Men vi är ju också människor så vi har våra bråk och utmaningar såklart.

Vad tycker familjen om att du är med i Gift vid första ögonkastet?

Annons

– Min tioåring tycker att det är coolt att mamma är med på tv. Och min man har alltid varit väldigt stöttande. Jag har ofta haft svåra jobb under vår relation så han är rätt van vid att jag är hungrig och gör nya grejer, säger Hana Jamali.

Kalle Norwalds lycka med maken Eric och sonen

Kalle Norwald
Matilda Sandberg

I samband med vårens säsongspremiär avslöjade Kalle Norwald att det här är sista gången vi får se honom i Gift vid första ögonkastet. Det blev totalt fem säsonger för hans del men nu är det dags för nya äventyr!

När det kommer till kärlekslivet har Kalle sitt på det torra. Han har varit ihop med sin Erik, 36, i hela 18 år, varav tio som gifta.

– Vi har en tioårig son ihop. Jag vill inte prata så mycket om mitt barn för att han ska få äga sin egen berättelse, säger sexologen i en tv-intervju med Hänt.

Erik och Kalle var det första samkönade paret i Sverige som fick sin ansökan om gemensam adoption godkänd i ett annat land än Sverige. Det första mötet med sonen var enormt laddat, berättar Kalle Norwald.

– Jag minns det knappt, det var så mycket känslor. Men vi har det på film, tur nog! Det var svårt och svårast var det för honom.

FOTO: SVT play

Annons