TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gift vid första ögonkastet-parets sorg efter gravidbeskedet

14 jan, 2019 
AvOla Brising
Gift vid första ögonkastet-paret om tragiska missfallet
I tionde veckan dog barnet plötsligt i Jamie Otis mage. Gift vid första ögonkastet-paret var utom sig av lycka över att snart bli tvåbarnsföräldrar.
Annons

I Sverige har bara ett par fortsatt att vara gifta med varandra efter att kamerorna stängts av i det populära SVT-programmet Gift vid första ögonkastet. I USA har paren haft bättre lycka. Ett av dem är Jamie Otis, 32, och Doug Hehner, 35, som träffades i den amerikanska versionen av Gift vid första ögonkastet, Married at first sight, 2014.

2017 välkomnade paret sitt första barn, dottern Henley Grace, 1, efter att de året innan drabbats av ett sent missfall i fjärde månaden. Och i september 2018 meddelade paret på sina Instagram-profiler att de väntade barn igen. Jamie visade upp ett gravidetstest för sina 313 000 följare där ett svagt plus syntes, som indikerade att hon var gravid.

Men lyckan över graviditeten var kortvarig. Dagen därpå delade Jamie en ny post där hon berättade att hon fått missfall.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Det här väldigt bisarra positiva graviditetstest, sedan ett negativt test sedan svaga positiva tecken gav mig hopp att Gracie skulle bli storasyster om 9 månader. Men i förrgår natt fick jag hemska värkliknande smärtor och lite blod” , skrev hon och fortsatte:

Annons

”Jag är sjuksköterska, så jag hade mina aningar, men min barnmorska bekräftade att jag hade en kemisk graviditet.”

En kemisk graviditet är en medicinsk term för att beskriva det tillstånd som ett tidigt missfall ger. Och för Jamie kom det tragiskt nog inte som någon blixt från klar himmel att det inte gick vägen. Hon har berättat öppet om svårigheterna hon och maken har att bli föräldrar och hur tacksam hon är för dottern.

Men Jamie och Doug har aldrig haft en tanke på att ge upp sin dröm om en stor familj, utan tvärtom jobbat stenhårt för att försöka bli gravida igen. Innan jul kom slutligen glädjebeskedet. De var med barn igen och lyckan visste inga gränser. Varje vecka började Jamie lägga ut bilder på Instagram av vilken vecka hon befann sig i med information om hur stort barnet hunnit bli. Det var idel glada miner.

Men så drabbades de plötsligt av ytterligare ett sorgebesked. Under ett läkarbesök för några dagar sedan visade det sig att barnets hjärta hade slutat slå i Jamies mage.

Annons

Ännu en gång har de nu tvingats genomlida ett missfall och sorgen är total. Det hela skedde i tionde veckan.

”Jag är förkrossad… bebisen slutade leva vid något tillfälle”, berättade Jamie i förrgår på Instagram.

Smärtan var total

Igår berättade hon utförligt om den smärtsamma upplevelsen, om hur hon efter att barnet slutat leva i magen tvingats driva ut det på liknande sätt som vid en regelrätt abort:

”Vid sjutiden på kvällen fick jag skarpa grova smärtor i hela magen och ryggen. Jag besparar er detaljera om vad som hände när jag gick in i badrummet.”

Jamie fortsatte:

”Hela natten låg jag uppkrupen i fosterställning med värmekuddar på magen och ryggen. Gracie sov änglalikt natten igenom. Det var som om hon visste att mamma och pappa var i sorg och smärta och behövde en lugn natt.”

I den långa texten till en bild av hur hon sitter och håller om Doug i sängen, berättar tv-profilen också om hur maken under hela natten försökt stötta henne både praktiskt och känslomässigt på olika sätt och hur tacksam hon är över detta. Hon förklarar att de gör sitt bästa för att försöka fortsätta vara positiva.

FOTO: Instagram

Annons