Allt du vill veta om Get up soul choir i Don't stop the music på TV4

Get up soul choir, Danny Saucedo

Musikgalan Don't stop the music på TV4 tillägnas alla artister som drabbats ekonomiskt och på andra vis av coronapandemin.
Soul-kören Get up soul choir är några av de som som står för musiken i TV4:s live-sända gala.
Men vilka är Get up soul choir och var har de synts tidigare?

En kväll för musikSverige: Don't stop the music är galan som tillägnas alla inom musiksektorn som drabbats ekonomiskt och på andra vis av den rådande pandemi och som lämnat ett tomrum hos det svenska folket genom uteblivna evenemang.

Programledarna som leder galan är inga mindre än Sarah Dawn Finer, 39, och Martin Stenmarck, 48, även komikern Micke Tornving, 59, kommer vara med på ett hörn.

LÄS MER: Hela körschemat för Don't stop the music – då uppträder alla artister

Under kvällen utlovas det underhållning, skratt och värme från scenen på Hamburger börs i Stockholm. Och listan över vilka artister som är på plats är inte pjåkig. Den består nämligen av Lars Winnerbäck, Tomas Ledin, Molly Sandén, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Tommy Körberg, Stor, Benjamin Ingrosso, First Aid Kit, Janice och Frida Öhrn.

Men några andra som uppträder kvällen till ära är kören Get up soul choir.

Vilka är Get up soul choir?

Gruppen startades i januari 2017 i Stockholm av sångerskan Elin Svensson (EllyEve) och har åtta medlemmar. Elin är ledaren och till sin hjälp har hon sopranerna Johanna Ekholm och Therése Heckscher, tenorerna Greg Curtis Jr. och Cedrik Hammar, samt allt-i-allo sångerskorna Norea Sandberg, Julia Bertling Szytek och Janna Yngwe.

Körens syfte är att framföra låtar om livet, med inslag av allt från traditionell gospel till modern soul- och popmusik.

Sångerskorna och sångarna i Get up har individuella karriärer vid sidan av kören. De har medverkat i många olika musiksammanhang, både som körsångare till kända artister men även som solo-artister.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Våren 2018 gästade gruppen Nyhetsmorgon och medans programledarna Jenny Alversjö, 46, och Thomas Ritter, 44, smakade på kockarnas mat uppträdde Get up med den egna tolkningen av Bill Withers låt Lean on me.

Get up uppträdde i Nyhetsmorgon med låten Lean on me.

Get up soul choirs koppling till Skansen

Men de har även synts till i andra sammanhang, några månader efter deras uppträdande i Nyhetsmorgon släppte de nämligen en video på Facebook tillsammans med artisten Will Oaks, där de framförde hans låt We share the same sun. Detta blev en viral hit med över 130 000 visningar och över 900 delningar.

Efter det har de även uppträtt på stora galor och i somras fick de ett helt eget nummer på Allsång på Skansen med låten Feel good. De fick även köra till Danny Saucedos låt Ere bara jag. Men deras medverkan i SVT:s program på Skansen slutar inte där. De senaste två nyåren har de nämligen stått för musiken när kanalen sänt Tolsvlaget på Skansen.

Get up i Allsång på Skansen

Get up med låten Feel good i Allsång på Skansen.

Foto: TT

Vad heter Get up soul choir på Instagram?

Medlemmarna i Get up soul choir verkar vara väldigt nära även på det privata planet. På deras gemensamma Instagram-konto lägger de nämligen ofta upp bilder och filmer från när de umgås. På den sociala plattformen heter de getupsoulchoir och har över 2 000 följare.

FOTO: SVT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Därför håller Sarah Dawn Finer pojkvännen Jonas hemlig – orden om relationen

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrosso om kärlekslivet – efter missen i direktsändning

Senaste nytt