Därför känner du igen Frida Öhrn i Melodifestivalen 2020

Därför känner du igen Frida Öhrn i Melodifestivalen 2020

Frida Öhrn är aktuell för Melodifestivalen 2020 med låten We are one, och detta blir artistens tredje försök att vinna tävlingen.
Men vem är Frida när hon inte står på scen? Och vad har hon egentligen för koppling till låten Release me?Här är flera saker du antagligen inte visste om Frida Öhrn.

Svenska sångerskan och låtskrivaren Frida Öhrn, 40, tävlar i Melodifestivalen med låten We are one, och kommer att sjunga i deltävling 4 som går av stapeln i Malmö.

Frida är tidigare känd som en av medlemmarna i gruppen Oh Laura som släppte en riktig superhit år 2007 – Release me.

Men vem är egentligen Frida Öhrn? Och hur är hon när hon inte står på scen och sjunger? Hänt svarar.

Oh Laura – Release me

Oh Lauras låt Release me blev alltså en hit världen över. Efter att den användes i en tv-reklam för bilmärket Saab så spelades låten flitigt i flera länder så som Polen, England, Irland, Australien och såklart Sverige.

Eget skivbolag

Men det var inte förrän år 2016 som Frida Öhrn släppte sin första egna soloskiva. Hur? Genom sitt egna skivbolag. Detta startade hon på egen hand och namnet är Eaglebrain.

Frida har även arbetat med många framgångsrika musiker.

Frida Öhrn i Melodifestivalen

Melodifestivalen 2020 blir inte första gången för Frida Öhrn i tävlingen. Redan 2004 deltog artisten tillsammans med Tobias Kagelind och Beata Harryson-Nordström, och de bildade gruppen LaRoxx.

Låten hette Ready or not och tyvärr var motståndet för tufft och gruppen åkte ut som femma i sin deltävling.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Cookies N Beans

Förutom framgångsrika gruppen La Roxx så har Frida även varit medlem i en annan grupp. Vilken? Nämligen country-trion Cookies N Beans som bildades år 2003 av medlemmarna Frida Öhrn, Linda Ström och Charlotte Centervall.

Exempelvis i gruppens låt The Call så lyfts Frida fram mycket, då både hennes röst och text står i fokus om att musiken står nära hjärtat.

2013 så tävlade gruppen i Melodifestivalen med låten Burning flags. Bidragets text och musik skrevs av musiklegendaren Fredrik Kempe och gruppen tog sig vidare till Andra chansen. Där var tyvärr konkurrensen för tuff och gruppen fick lämna tävlingen.

FOTO: Magnus Sandberg/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jessica Gow/TT

SENASTE NYTT!