Get-kaoset på Farmen: "De rymde hela tiden"

Hönsen har varit på vift men de djur som ställde till det mest för årets "Farmen"-deltagare var getterna.

Tre nya deltagare har intagit Farmen, och med sig hade de två getter. I dagens avsnitt ser man för första gången en gnutta av det kaos som djuren ställde till med.

– De här getterna traskar överallt! De traskar in i huset, jag har till och med varit tvungen att slita dem ur hönsgården några gånger för de käkar upp hönsmaten. När jag satt och kissade en dag så kom de under… man sitter där livrädd att en get ska komma och stånga till en! Jag hade hellre slaktat dem så att vi fick lite mer mat, säger Alexandra Broberg i programmet.

LÄS OCKSÅ: Oväntade snusk-frågan chockade Farmen-killarna

Getterna ställde till med en hel del på Farmen.

Syliane Duval är däremot lite svag för getterna.

– De heter Paolo och Roberta, det är jag som har döpt dem. Men det finns vissa på gården som inte gillar dem, säger hon.

En av dem är Alexander Vörös, som snabbt döpt om dem till “Slakt 1” och “Slakt 2”. En annan som tyckte djuren skulle göra sig bättre som mat var Robert Persson.

– De var inte omtyckta kan jag säga dig. De rymde ju hela tiden. Det blev tröttsamt att jaga dem, vi höll på att bygga grejer och den sprang in i bygget, berättar han när Hänt talar med honom.

– De var ju inlåsta i samma hage som korna, och medan den ene stannade kvar… Ja, när man vaknade så var den minste alltid utanför staketet.

Bara att hålla koll på getterna blev ett heltidsjobb.

Deltagarna försökte komma på hur han lyckades ta sig ut varje natt, utan lycka.

– Tydligen är de väldigt duktiga på att hitta utvägar, getter. Men vi kunde inte hitta hur han tog sig ut. Till slut fick vi släppa det totalt. Den fick springa, säger han, men erkänner att det ändå fanns en viss hat-kärlek till de nyfikna kreaturen.

– Men de var rätt roliga faktiskt, och vissa av de andra tycke ju det var kul att jaga dem, men det tröttnade jag på redan första dagen.

LÄS OCKSÅ: Farmen-Robban får nakenbilder av tittarna

Foto: TV4