LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gert Fylking om tomheten efter uppbrottet: ”Kan väl för fan vara ihop”

28 apr, 2024 
Linn Seipel
gert fylking tanja fylking
Gert Fylking har varit ”solokvist”, som han själv säger, i flera år nu.
I en ny intervju med Hänt berättar han om saknaden efter att dela livet med någon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gert Fylkings kritik mot RIX MorronZoo: "Orkar inte med flabbet"Brand logo
Gert Fylkings kritik mot RIX MorronZoo: "Orkar inte med flabbet"

Radio- och tv-profilen Gert Fylking, 78, har varit verksam i svensk underhållningsindustri sedan mitten på 80-talet. Nu är han pensionär, och börjar få det allt kämpigare med hälsan. I en intervju med Hänt berättar han nu om svårigheterna att gå, och saknaden efter någon att göra det med.

– Eftersom jag är solokvist, ensam, är det ingen som pushar på en. Och jag har ingen att pusha på. Vilket gör att man blir väldigt utlämnad till att läsa, skriva och titta på tv eller ta en promenad, säger Gert och fortsätter:

– Även om det går väldigt stapplande det där med promenerandet. Jag har dålig balans och jag har ont i mina stackars fötter. Jag blir lätt andfådd. Så det är sådär, men det är bara att kämpa på. Nej, fy fan. Det är inte roligt att bli gammal.

Annons

Gert Fylking om tomheten efter skilsmässan från Tanja: ”Saknar det”

Gert var senast gift med Tanja Fylking, 52, i 15 år, som han också fick sonen Figaro, 16, med. Gert hade då sedan innan fem barn från tidigare förhållanden, som alla är vuxna idag. Tanja och Gert skildes våren 2016, och sedan dess har Gert inte haft någon officiell partner.

– Naturligtvis längtar man efter sällskap och sådär. En kvinna då. Ja man behöver väl inte bo ihop, men man kan väl för fan vara ihop i alla fall på något sätt. Jag har levt så länge, och haft flera olika parförhållanden och jag saknar det alltså. Jag saknar det, förklarar Gert.

gert fylking tanja fylking barn
Gert Fylking, Tanja Fylking, sonen Figaro och Lucas. Roger Schederin / IBL BildbyråRoger Schederin/TT

Men han finner tröst i barnen och barnbarnen. Särskilt nära är han idag med yngsta sonen Figaro, som han träffar varje dag tack vare fotbollen.

– Och visst, jag har ju barn och så, och bra kontakt med dem. Min yngsta son har jag regelbunden kontakt med och är väldigt road av att följa honom och hans framgångar på fotbollsplanen och sådär. Det är kul, det är jätteroligt. Han tränar varje dag och är jätteduktig, på en hög nivå. Så vi ses ju varje dag i samband med det där, så det är kul.

FOTO: TV4, TT/PATRIK ÖSTERBERG

Annons