LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gert Fylking, 78, i sorg – nära att dö framför 16-åriga sonen Figaro

23 feb, 2024 
Linn Seipel
Gert Fylking har länge kämpat med hälsan – till den grad att han varit nära att dö.
Något han grämer sig över att sonen Figaro tvingats bevittna på nära håll.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gert Fylkings längtan efter kärlek – sex år efter skilsmässan från TanjaBrand logo
Gert Fylkings längtan efter kärlek – sex år efter skilsmässan från Tanja

Radio- och tv-profilen Gert Fylking, 78, har haft en hel del besvär med hälsan de senaste åren. För drygt 13 år sedan tvingades han byta ut en del i sin höft, och runt samma period började han känna en påfallande smärta i fötterna. Något som då diagnostiserades att vara den kroniska och obotliga sjukdomen neuropati – som i värsta fall kan komma att kräva amputation.

Nu tror läkarna att det kanske inte behöver vara det. Gert har utöver problemet med höften också råkat ut för ett envist diskbråck och en hjärnblödning – något hans nya läkare tror kan påverka nervcellerna på samma sätt som vid neuropati. Dessutom har han svåra hjärtproblem, berättar han nu i en intervju med Hänt.

– Jag var hos hjärtläkaren häromdagen. Jag har sedan länge vetat att jag har katastrofalt högt blodtryck, men det har man nu fått bukt med. Vad tar jag, sju tabletter om dagen? Det är det, sen är det annat också. Blodförtunnande. Hjärtat är oregelbundet. Jag har hål, läckage i en klaff, säger Gert.

Annons

Gert Fylking om att åldras: ”Ingen vill ha dig”

Nu börjar det kännas lite jobbigt med alla krämpor menar han, som tycker att det är ett hårt öde människan står inför – att leva så länge.

– Nu är jag alltså 78 år. Hur gammal ska man bli? Det där är ju läkarvetenskapens fel, de håller oss vid liv.

Gert fortsätter att förklara han tycker att det är problematiskt att det är så lång tid efter att man gått i pension, som människan lever vidare.

– Och ingen vill ha dig. På arbetsmarknaden. Jag jobbar lite fortfarande, men ett vanligt jobb, du åker ju bara – ”hejdå!”.

Gert Fylkings sorg för yngsta sonen Figaro – fått se pappa vara nära att dö

Däremot tänker Gert vara stark för sin yngsta son Figaro. Han är bara 16 år och har sett sin pappa kämpa för livet mer än en gång, något Gert tror måste ha varit ganska chockartat.

– Framförallt när den vuxna bredvid stod och skrek ”dö inte Gert, dö inte Gert!”.

Gert fortsätter berätta:

– Men han åkte med sen in till sjukhuset och såg att allting löste sig. Men just i det ögonblicket så är det ju läskigt.

Det var då Gert drabbades av en hjärnblödning. Figaro har också sett sin pappa åka in för akut blodförgiftning, när de var ute på landstället tillsammans bara de två.

– Då kom det helikopter. De var bara han och jag som var där ute. Så han har varit med om mycket.

gert med sin son figaro
Gert Fylking med sonen Figaro. 2019Hans Shimoda/TT

FOTO: TT/Johan Jeppsson, Hänt

Annons