LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gert Fylking nära döden – talar ut om hälsotillståndet: ”Fruktansvärt”

04 jan, 2024 
Linn Seipel
gert fylking
Gert Fylking närmar han sig 80 och hälsan är inte som den en gång var.
I en ny intervju med Hänt berättar han läkarnas kamp att hitta vad som orsakar hälsobesvären.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rundtur med Laila och Roger på Rix – visar upp PANIKRUMMETBrand logo
Rundtur med Laila och Roger på Rix – visar upp PANIKRUMMET

Den älskade radio- och tv-profilen Gert Fylking, 78, har de senaste åren kämpat mycket med hälsan. Det började år 2010 då han kände en påfallande smärta i fötterna. Efter en mängd läkarbesök konstaterade man att han drabbats av den kroniska och obotliga sjukdomen neuropati.

Gert berättade för Hänt om besvären som diagnosen innebar redan i höstas. Utöver smärtorna i fötterna är de konstant kalla och saknar till stor del känsel. Radioprofilen har också berättat att han kan komma bli tvungen att genomgå amputation, om sjukdomen framskrider i denna takt.

Gert Fylking om livet med obotliga nervsjukdomen: ”Så här års är det fruktansvärt”

Dessutom påverkar sjukdomen balansen och det är svårt att gå, särskilt under vinterhalvåret, berättar han i en ny intervju med Hänt.

Annons

– Jag har svårt att gå, eller framförallt har jag jävligt dålig balans. Det är nästan som att jag är full. Och så här års är det fruktansvärt alltså.

Alkohol är han dock väldigt försiktig med. Redan efter ett glas vin kan det bli väldigt svajigt. Men det är ingen större uppoffring att avstå, berättar Gert vidare.

– Vatten är en utmärkt dryck.

Gert Fylking drabbades av en hjärnblödning – nära att mista livet: ”Jävligt nära”

Men det har varit en besvärlig höst, poängterar han, till den grad att livet nästan gled ur händerna på honom.

– Det var jävligt nära i höst. Att jag faktiskt strök med.

Gert berättar vidare:

– Eftersom som jag fick en så kallad TIA. En mindre hjärnblödning. Och den har satt sig på lillhjärnan, heter det.

Det är således inte säkert att det bara är neuropati Gert lider av. Hälsobesvären till trots berättar Gert med stor tacksamhet om den goda vård han just nu får.

– Nu har jag träffat på en väldigt väldigt trevlig och duktig läkare på vårdcentralen, Mustafa heter han. Som liksom inte ger sig med det här utan han vill komma fram till vad är det för fel? Vad är det som spökar?, förklarar Gert och fortsätter:

Annons

– Jag var på en fysiologisk undersökning och det är ju nerverna på något sätt som försvinner ur fötterna. Och de menade på att de kunde vara fel uppe i ryggen. Att kotorna låg och klämde så att inte nervbanorna fick utrymme nog.

Gert Fylking känner hopp inför 2024

Vidare berättar Gert att han inväntar besked efter en ryggröntgen och att han nu på fredag ska på ytterligare en fysiologisk undersökning.

– Fortsättning följer, avslutar han med men tillägger:

– I övrigt kan jag säga att jag mår alltså egentligen jävligt bra. Jag känner mig förhoppningsfull inför 2024. Det kommer nog att bli en bra vår för mig. Eller för alla hoppas jag.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, Hänt

Annons