ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gert Fylkings nya besked efter insjuknandet: ”Glad om jag får fem år till”

13 nov, 2023 
Folkkära Gert Fylking har under en tid kämpat mot den obotliga sjukdomen neuropati.
För Hänt berättar om sin hälsa i nuläget.
– Då får jag vara glad om jag får fem år till, säger Gert.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gert Fylkes stora oro efter blodförgiftningarnaBrand logo
Gert Fylkes stora oro efter blodförgiftningarna

Året var 2010 då den folkkära radio- och tv-profilen Gert Fylking, 78, började få ont i fötterna. Efter flera läkarbesök fram och tillbaka visade det sig att han hade drabbats av den kroniska och obotliga sjukdomen neuropati.

Sjukdomen innebär bland annat att Gert får enorma smärtor i fötterna, och att hans nervsystem inte funkar som det ska. Samtidigt kan han tappa känseln och ha svårt att hålla balansen. Radioprofilen har tidigare berättat att om det går längre kan han bli tvungen att genomgå amputation.

När Hänt pratar med Gert förklarar han sitt nuvarande hälsoläge.

Gert Fylking om obotliga sjukdomen: ”När de väl har tagit benen”

I skrivande stund väntar Gert på att snart få träffa en fysiolog. Han berättar om ett tillfälle som skedde nyligen då en läkare skulle känna på hans ben.

Annons

– Han tog först en liten tång och då kände jag ingenting. Sedan tog han en nål och stack på olika ställen, det kände jag inte heller, säger han och fortsätter:

– Problemet med min sjukdom är att å ena sidan försvinner känseln, och å andra sidan så gör det bitvis jävligt ont. Det är lite konstigt på det sättet.

Du har tidigare sagt att det finns en risk för amputation, har läkarna sagt något mer om det?

– Käpp är steg ett, rullator är steg två, rullstol är steg tre. Rullstolen kanske man inte behöver hela tiden, men när de väl har tagit benen så kommer man behöva det.

Gert Fylkings oro inför framtiden: ”Om jag får fem år till”

Gert vet däremot inte hur många år det hela rör sig om.

– De har sagt att sjukdomen inte går att bota. I bästa fall, och då säger jag i bästa fall, kan de hejda förloppet. Inte stanna förloppet. Bara så det går lite långsammare, och det är den enda tröst jag har.

Han fortsätter med att förklara att hans hälsotillstånd på senaste inte varit bra.

– Jag hoppas innerligt att slippa rullstol förrän tidigast om fem år, men utvecklingen på mina fötter har det senaste året varit dramatiskt sämre, jag har blivit sämre, säger han och fortsätter:

– Om det ska fortsätta i samma tempo som det gjort senaste året då får jag vara glad om jag får fem år till.

FOTO: TV4Play

Annons