ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Gert Fylkings känga till Laila Bagge och Roger Nordin: ”Fattar inte”

18 maj, 2022 
André Färnsveden
Lina Gustafsson
Laila och Gert
I många år var han en del av radioprogrammet Rix Morronzoo. Nu skickar han en känga till de nuvarande programledarna Roger Nordin och Laila Bagge.
– Fattar inte hur lyssnarna står ut, säger Gert till Hänt.
Annons
Gert Fylkings kritik mot RIX MorronZoo: "Orkar inte med flabbet"Brand logo
Gert Fylkings kritik mot RIX MorronZoo: "Orkar inte med flabbet"

Skådespelaren och radioprataren Gert Fylking, 76 var tidigare en fundamental del av programmet Rix Morronzoo. Tillsammans med Roger Nordin, 45 och Titti Schulz, 49 stod han för underhållningen på morgontimmarna. Han hade en populär ståndpunkt i programmet som hette Gerts fredagsfräckis, och fick smeknamnet ”Fylking Sverige”.

Han lämnade programmet 2010 och började istället med ett eget kvällsprogram, Gerts världRix FM. Han samtalade med lyssnarna i två timmar fram till midnatt och programmet slutade vid två på natten.

I en intervju med Hänt ger han nu sin syn på Rix Morronzoo idag och de nuvarande programledarna Roger Nordin och Laila Bagge.

Gert Fylking gör sångdebut på Chess

Just nu är Gert Fylking dessutom aktuell i musikalen Chess där han ska göra sångdebut i rollen som domaren.

Annons

– Ja, ett så ska det ju sjungas, till att börja med. Han är ju lite grann av en snobb också, för han pratar ju franska i vissa stycken och ska då sjunga på franska, inte hela saker men det ligger franska uttryck inlagt i det här, så det är ju spännande, säger han till Hänt.

Gert Fylkings känga till Roger och Laila: ”Jag orkar inte med...”

När Hänt frågar den folkkära profilen ifall han fortfarande lyssnar på Rix Morgonzoo, som idag leds av Roger Nordin och Laila Bagge, svarar Gert att han inte gör det och kritiserar istället programmet han tidigare var en del av.

– Jag orkar inte med det här flabbet. Det flabbas ju hela tiden! Alltså det finns ingen substans. Visst ska det vara glatt och trevligt och visst ska man försöka få folk på gott humör, men gott humör är inte enbart att man (Gert imiterar skratten i programmet) ... flabbar. Utan gott humör kommer man i också om man får någonting ”Ja det har han rätt i” eller ”Ja det har hon rätt i, det där var jäkligt bra sagt, det där ska jag tänka på”, säger Gert och fortsätter:

Annons

– Då blir man också på gott humör, därför att man blir stärkt och styrkt inifrån. Och då kan man ta med sig det till jobbet och så kan man prata med sin kollega eller sina fikakompisar eller vad det nu är.

Tycker du att de gör det alldeles för mycket, alltså flamsar?

– Ja, och jag fattar inte hur lyssnarna står ut, allvarligt. Men nu ska vi veta att jag är 76 år gammal och jag vet att tiden har blivit en annan, tyvärr! Att man inte tänker, etablissemanget vill inte att vi ska tänka. De vill inte det därför att om vi tänker skulle vi ju tänka ”Men vad är det för jäkla idioter en trappa upp”, avslutar Gert.

FOTO: Hänt, Mickan Palmqvist/TT

Annons