Frans hemliga vapen i Eurovision: Familj, vänner och flirten med bloggerskan

Hur laddar en blivande världsstjärna inför Eurovision Song Contest 2016? Sveriges hopp Frans väljer tre saker: skola, kompisar och familjen. Lägg därtill en flirt med bloggerskan Nellie Berntsson – så är peppen total!

Frans, 17, väg till Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm är redan väldokumenterad. Men vad har hänt sedan han vann svenska Melodifestivalen?

Läs mer: Frans vinnare av Melodifestivalen: ”Jag fick en energinivå på 190”

Totalt 42 artister från hela Europa har laddat och tränat i månader för att få chansen att bli en av 26 som får vara med i Eurovision Song Contest på lördag i Globen med start kl. 21.00. Av dessa är The Big Five (Spanien, Tyskland, Italien, Frankrike och Storbritannien) direktkvalificerade, och i år även Sverige som regerande mästare.

Frans laddar inför Euriovision.

Frans laddar inför Eurovision Song Contest i Globen i Stockholm.

Uppladdningarna har sett olika ut för deltagarna, men frågan är om inte Frans har haft den mest originella. Skolan och familjen är hans segervapen när det nu är dags för final.

17-åringen är som bekant Sveriges näst yngste deltagare någonsin (Carola var 16 år när hon vann med Främling 1983) och har därför fått specialschema inför ESC. Bara veckan före finalen var det skolan hemma i Ystad som gällde för att slippa uppmärksamheten.

– Jag förbereder mig genom att inte tänka på det och gå i skolan. Jag försöker att inte ladda utan jag ser det som en rolig grej, säger han till SVT.

Förutom skolan och kompisar är det familjen och släkten hemma i Ystad som har funnits där för artisten.

– Frans prioriterar vänner, familj och skola mycket, bekräftar hans pressansvariga Tove Blum.

– Han kommer att mysa lite med släkten och ladda inför Eurovision.

Frans pappa Mark Wall och tvillingsystern Filippa Jeppsson-Wall är ett stort stöd.

Pappa Mark Wall och Frans tvillingsyster Filippa Jeppsson-Wall är ett stort stöd.

Fredagen veckan före finalen var det dags att återvända till huvudstaden för finslipningen av låten “If I Were Sorry” som tog Gävlepubliken och Sverige med storm under Melodifestivalen tidigare i våras.

Hänt åkte ut till Bromma flygplats för att möta artisten som landade med bakåtvänd keps, knälånga byxor och avslappnad attityd.

– Att umgås med nära och kära är ganska skönt. Just nu är jag otroligt taggad. Jag vet inte om det är kaffet eller vad det är, men jag är väldigt peppad och ser fram emot hela veckan, säger han till Hänt.

Att familjen betyder mycket för Frans kan inte understrykas nog. Redan vid deltävlingen i Gävle var pappa Mark Wall, 51, på plats för att heja fram sonen.

– Det känns helt underbart. Han har fått ett fantastiskt stöd. Det gör mig så rörd, sa han till Hänt.

Frans låt If I Were Sorry har blivit en dundesuccé.

Frans låt If I Were Sorry har blivit en dundesuccé.

Artisten gladde sig speciellt över att hans farmor från Nigeria, som numera bor i England, hade hört av sig för att peppa honom. Att ringa tillbaka efter segern var ett måste.

– Jag ska göra det väldigt snart, sa han då till Hänt.

– Jag har förhoppningsvis inte tappat rösten då.

När det så var dags för finalen i Stockholm var 17-åringens hejarklack utökad med tvillingsystern Filippa, lillebror Casper, 13, och mamma Maria Jeppsson, 47. Räkna med att de även finns i Globen. Och farmor per telefon, så klart.

– Farmor har varit svår att nå. Men hon har full koll. Hon kan ju se mig i finalen från England. Men hon har inte möjlighet att komma. Det är synd, säger Frans till Hänt på Bromma flygplats.

Bakom kulisserna i Globen på lördag har den unga skåningen dessutom stöd av de båda programledarna Måns Zelmerlöw, 29, och Petra Mede, 46, samt Gina Dirawi, 25, som leder uppvärmningen inför Eurovision Song Contest-finalen med Studio Eurovision.

Måns Zelmerlöw och Petra Mede är årets programledare i svenska Eurovision.

Måns Zelmerlöw och Petra Mede är årets programledare i svenska Eurovision.

På öppningsfesten på EuroClub nedanför Slottet i Stockholm i söndags var Frans på oerhört bra humör. Med pappa Mark Wall på golvet levererade han “If I Were Sorry” till alla delegationers och gästers jubel.

Men frågan är om det inte är känslorna inför den spirande relationen med bloggerskan Nellie Berntsson, 15, som kommer få artisten att leverera inför miljontals tittare. Frans och Nellie Berntsson har umgåtts tätt och flirtigt sedan hon flyttade till hans hemstad Ystad.

Frans umgås flitigt med bloggerskan Nellie Berntsson.

Frans umgås flitigt med bloggerskan Nellie Berntsson.

– Jag har precis flyttat till Ystad och Frans och hans vänner var de första jag lärde känna. Grymma personligheter alla. Just nu lär vi känna varandra. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, berättar Nellie Berntsson för tidningen Frida utan att förneka relationen.

Även om Frans inte vill kalla honom och bloggerskan för kärlekspar medger han att de umgås ofta.

– Det har hänt mycket här, alltså många har massa uppfattningar i det. Men, allt går bra. Det är ganska privat, men det kommer i sådana fall ut förr eller senare ändå, säger artisten kryptiskt i Expressen.

Text: Leif Schulman och Sofia Hadjipetri Glantz

Foto: SVT, IBL, Facebook, Hänt

SENASTE NYTT!