Frank Anderssons sista tid – återförenades med exet Jeanette

Frank Andersson och Jeanette Kindblom

Frank Andersson och exfästmön Jeanette Kindblom gick skilda vägar för sju år sedan. Men det var hon som fanns vid hans sida när han somnade in under söndagen.

I söndags kom det tragiska beskedet att en av Sveriges mest folkkära idrottsmän Frank Andersson, 62, hade somnat in. Bara veckor tidigare hade han återigen drabbats av hjärtproblem och väntade på att göra en hjärttransplantation.

I torsdags genomgick Frank Andersson en hjärtoperation inför transplantationen, och även om den första prognosen visade att allt gått bra så uppstod komplikationer under helgen.

Under söndagen togs beslutet att respiratorn han var kopplad mot skulle stängas av, och vid Franks sida fanns hans bror Tommy, brorson Svante, vännen Robert Gidlöf och exfästmön Jeanette Kindblom, 47 och deras gemensamma dotter Montana, 9.

Det var Franks egen önskan om att Jeanette skulle finnas vid hans sida in i det sista. Nu berättar hon om hur hon och dottern tillbringade mycket tid på sjukhuset.

LÄS OCKSÅ: Oron för Frank Andersson efter hjärtoperationen

– Det stämmer att jag fanns där och att vi hade en fin och bra kontakt. Han ville att jag skulle vara där, det var hans önskan. Montana fanns där för honom hela tiden den sista dagen. Då satt hon vid hans sida, säger Jeanette Kindblom till Expressen och fortsätter:

– Vi är väldigt ledsna och saknar honom mycket. Framför allt Montana, som älskade honom till himlen och tillbaka.

Hon och Frank förlovade sig 2007, men fyra år senare ställdes det kommande bröllopet in. Frank Anderssons var fram till i våras förlovad med Gabrielle Söderberg, 37. I samband med att deras förhållande tog slut har Frank Andersson inte uppdaterat sina sociala medier.

Gabrielle berättade tidigare i veckan att hon själv inte besökt Frank på sjukhuset, men hon bekräftade att Jeanette Kindblom varit ett stort stöd och hon har haft kontakt med henne och skickat hälsningar.

Frank Andersson var en av Sveriges främste brottare genom tiderna.

Frank Andersson vann flera VM-guld i brottning, här mot Viktor Audessev i Göteborg.

Frank Andersson deltog även i OS i Los Angeles 1984.

Frank Andersson vann brons under OS i Los Angeles 1984

Frank Andersson och Jeanette var gifta i nästan fem år, men skilde sig i början av 2017.

Frank med barnen Winston, Mileon och Montana på Gröna Lund 2015. Winston och Mileon har han tillsammans med Jeanette.

Frank Andersson har även varit förlovad med Gabrielle Söderberg. Här på Idrottsgalan 2017.

Förhållandet tog slut i maj 2018.

Frank har även dottern Mira med Anna Holmberg. Här från Miras dop i Gustaf Adolf kyrkan i Sundsvall 2006.

När Frank gifte sig med Jeanette 2012 var hans äldste barn, sonen Isac Forsberg best man.

Frank Andersson har även fått besök av exhustrun Jeanette Bouvin Nygren, 33, som han har två söner tillsammans med. I söndags mottog hon beskedet om exmakens död med stor sorg.

– Vi har haft det så jäkla turbulent, men herregud vad jag älskade honom, säger Jeanette Bouvin Nygren till Hänt.

Även hon vittnar om att hon haft frekvent kontakt med Frank under hans sista tid. Deras skilsmässa var turbulent, men de problemen lyckades de lösa och enligt henne såg Frank Andersson ljust på framtiden.

–  Han ringde dagen före operationen, och då pratade vi jättelänge. Ända sedan han blev sjuk har vi haft bra kontakt och han har sagt att han ville leva för barnen nu. Det kändes som att han legat och tänkt över en hel del, vi har verkligen haft en bra relation.

LÄS OCKSÅ: Exhustrun Jeanette om sista samtalet med Frank Andersson

LÄS OCKSÅ: TV4:s besked om Farmen VIP efter Frank Anderssons död

FOTO: Ibl, Stella

SENASTE NYTT!