LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Frank Anderssons meddelande från sjukhussängen efter den svåra hjärtoperationen

14 apr, 2015 
AvMagdalena Divina Khodr
Det har varit många turer med Frank Anderssons hjärta. Men under påskhelgen genomförde han till slut hjärtoperationen.
Annons

För två år sedan tvingades ex-brottaren Frank Andersson, 58, söka läkarvård akut efter att ha drabbats av andnöd och bröstsmärtor. På sjukhuset konstaterades det att Franks hälsa inte var som den skulle. Veckorna innan hade Frank, trots en rad sjukdomar som dubbelsidig lunginflammation, papegojasjukan och influensa, fortsatt att träna hårt i samband med sitt deltagande i tv-programmen “Fångarna på fortet” och “Kändishoppet”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Samtidigt förberedde han sig för “Mästarnas mästare” 2013 men på läkarens order blev han tvungen att avstå deltagandet.

IMG_1905
I flera år har Frank Andersson lidit av hjärtsvikt. Under påskhelgen opererade han in en ICD-dosa vars uppgift är att hjälpa hjärtat starta om det skulle sluta slå. Foto: Magdalena Divina Khodr

– Det var tungt att ta sig upp, berättar Frank till Hänt i Veckan om simhoppen.

Men väl uppe bjöd Frank på hyllade poänghopp från den höga trampolinen. Vad varken tittarna eller Frank själv visste då var att han i själva verket var hjärtsjuk. Trots detta stod han som segrare i “Kändishoppet”. Överansträngningen hade kunnat kosta honom livet. Hjärtat var i så dåligt skick att läkarna ville vänta med operation.

Annons

Sedan dess har Frank varit kluven gällande operationen, men efter ett samtal med läkaren för en tid sedan insåg han allvaret. Läkarbesöket blev tufft för frun Jeanette Andersson Bouvin, 30,

– Jag bröt ihop och var inte mottaglig.

Trots att ingreppet, där man opererar in en ICD-dosa, sker med lokalbedövning är ingreppet inte helt ofarligt. På sin blogg skrev Jeanette om sin oro och om riskerna med hjärtoperationen. Men bara ett par timmar senare kom beskedet hon och sönerna Winston, 2, och Mileon, 1, väntat på. På sin blogg publicerade hon det glädjande sms:et från nyopererade Frank.

Franks
Strax efter operationen fick Jeanette ett glatt sms från Frank om att allt gått bra. Foto: Jeanettes blogg.

Frank Andersson och Jeanette Bouvin träffades 2011 och gifte sig i juni 2012 i Engelska kyrkan på Östermalm i Stockholm. De har tillsammans två söner. Frank har sedan tidigare fyra barn och Jeanette två döttrar från en tidigare relation.

Andra läser:

Annons