Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Från missbruk till succé – 15-åriga Adrian hyllas av Talang-juryn

15 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
Bianca Ingrosso och Adrian Fräki i Talang 2019
Adrian Fräki har levt ett tufft liv och började missbruka droger redan som 13-åring. Ikväll får han sin revansch i Talang.
Annons

Juryn i TV4:s tävlingsprogram Talang är svårflirtade. Ikväll smälter dock Bianca Ingrosso, 24, Alexander Bard, 57, David Batra, 46, och LaGaylia Frazier, 57, totalt.

Adrian Fräki från Göteborg är bara 15 år men har redan upplevt mer än de flesta vuxna.

– Jag har haft mycket motgångar som ung. Det blev problem med min familj och bortgång av en av mina bästa vänner när jag var 14 och det blev ett rent helvete, berättar han i programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Som 13-åring hamnade han i missbruk och fick problem med hjärnspöken.

– Jag var bokstavlig talat inte kapabel till att känna mig levande och det var det som ledde mig till drogerna på ett sätt, säger han.

Adrian Fräki fick hjälp av sin mamma

Det som hjälpte honom ur missbruket var dansen och hans mamma. Maria Fräki har jobbat som danslärare i hela sitt liv och är anledningen till att Adrian idag står på Talangscenen.

Annons

– Jag mådde som allra sämst i mitt missbruk och min vardag var en känsla av hopplöshet. Jag kände att allt kommer spelas iväg, men jag hade en mamma som sa att ”nej Adrian du kommer hitta tillbaka”. Där behövde jag mamma som mest. Jag förstod inte att jag behövde henne men det är bara på grund av henne som jag är här. Mamma har lärt mig allt, säger Adrian.

Chockar juryn i Talang

När han väl får ställa sig framför juryn berättar han om sin bakgrund. Han säger att ett av hans största intressen idag är att få in ungdomar på rätt väg i livet.

När han börjar sitt uppträdande kan juryn knappt tro sina ögon. Adrian går från att beatboxa till att köra breakdance som ett proffs. Både Bianca och LaGaylia sitter med öppna munnar och till och med Alexander Bard ler när han ser 15-åringen på scenen.

– Adrian, det var längesedan jag blev så här glad av att se någon på scenen, säger Bianca efteråt.

– Du är ett levande bevis på att om du älskar något så älskar det dig tillbaka, och hip hop älskar dig! Mycket talang, utbrister LaGaylia.

Adrian får ett rungande ja från samtliga jurymedlemmar och tar sig vidare i tävlingen.

Talang sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TV4

Annons