LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas kritik mot TV4 efter inslagen i Talang: ”Ballat ur”

25 jan, 2019 
AvSarah Mansouri
Tittarna kritiserar Talang 2019
Talang 2019 har dragit igång med full fart och har bjudit på både mycket skratt och gråt. Men redan efter två avsnitt av årets säsong kritiserar nu tittarna programmet.
Annons

För några veckor sedan hade den nionde säsongen av TV4:s underhållningsprogram Talang premiär. Ännu en gång ska Sveriges mest imponerande underhållare utses av juryn som återigen består av Bianca Ingrosso, 24, LaGaylia Frazier, 57, Alexander Bard, 57, och David Batra, 46.

I förra veckans avsnitt gästade bland annat synskadade Jörgen som framförde en egen låt, dansgruppen Obsession från Malmö framförde ett dansnummer och så fullkomligt golvade Micke från Piteå både publiken och juryn. Micke som annars arbetar på en pappersfabrik, hade aldrig tidigare stått på scen. Med sin dotter med på FaceTime och med sin sång, rörde han både Bianca och LaGayla till tårar. Dessutom belönades han med en Golden Buzzer, som skickade honom direkt till final.

I ett inlägg på TV4:s Facebook-sida har nu flera tittare reagerat på vilka det är som får gå vidare i programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Tycker Talang har ballat ur när varannan går upp och drar en snyfthistoria och den gör att de går vidare.”, skriver en tittare och flera andra håller med.

Annons

”Ja men man ska inte gå vidare på en snyfthistoria.”

”Precis så tänkte jag efter sista programmet. Inte seriöst”

”Håller me börjar bli snyfthistorier i var o varannan program, räcker med Sofias änglar”

Lotta Edvardsson är exekutiv producent för Talang och i ett mejl till Hänt svarar hon på tittarnas negativa reaktioner.

”Talang är programmet där alla är välkomna och jag är väldigt glad över att vi har en sådan variation i programmet och att det är så många drivna och begåvade talanger som söker sig till oss. Att våra tävlande dessutom vågar dela med sig av personliga historier tycker jag är oerhört modigt. Det ska bli väldigt spännande att se vilken talang som svenska folket i slutänden röstar fram som vinnare av en halv miljon kronor.”, förklarar Lotta Edvardsson.

”Hur tänker ni?”

Några andra som gästade scenen i förra veckans program var systrarna Gunnel Hyvonnen, 72, och Maritta Söderström, 74, som framförde ett något otippat nummer.

Annons

– Vi ska montera en bokhylla, då krävs det samarbete, säger Maritta.

– Hur tänker ni att ni ska gå vidare och vinna hela Talang 2019 med att sätta ihop en bokhylla?, frågar David Batra systrarna när de står på scenen innan sitt framträdande.

– Nej, det har vi inte räknat med, säger Gunnel till publiken och juryns skratt.

Systrarna bjuder på ett underhållande nummer, men lyckas aldrig bygga ihop någon bokhylla. David Batra är den enda jurymedlemmen som säger ja till framträdandet, med motiveringen att de bjöd på mycket skratt.

– Det är alltid gulligt när familjer kommer in och gör en akt, säger David.

Men även detta nummer från förra veckans program har tittarna reagerat starkt på. Några undrar varför systrarna ens fått tv-tid, när de är oseriösa.

”Är det talang när två äldre damer står och svär i TV”, skriver en tittare på TV4:s Facebooksida.

”Programmet är ju en tävling, och som du säkert vet går inte alla som söker vidare. Vi tycker givetvis att det är jättekul att Gunnel och Maritta ville testa om det de gjorde kunde ta dem till en förstaplats i tävlingen, men nu gick det inte riktigt så långt. Många fick sig ett gott skratt av att se deras bidrag, men alla kan ju inte tycka lika såklart!”, svarar TV4 i kommentarsfältet.

FOTO: TV4

Annons