Foppas blixtändring för familjen - nu berättar han om beslutet

Peter ”Foppa” Forsberg och familjen är inte längre bosatta i Sverige.
Sedan fyra år tillbaka är han tillsammans med sambon och deras tre barn bosatta i Schweiz.
Nu berättar Foppa om den plötsliga förändringen för familjen.
Nicole Nordin om överenskommelsen i relationen med Peter Forsberg
0:48

Efter reklamen: Nicole Nordin om överenskommelsen i relationen med Peter Forsberg

(0:48)

Slå på ljud

Peter ”Foppa” Forsberg, 48, är en av våra absolut bästa ishockeyspelare genom tiderna. Många hävdar att han dessutom var en av NHL:s toppspelare under sin tid som aktuell.

När tiden var inne att lägga skridskorna på hyllan flyttade han tillsammans med sin sambo – Nicole Nordin och deras tre barn – Lennox, Lily och Diego – hem till Sverige igen.

Då lanserade han storsäljaren "Foppatoffeln" och har sedan dess varit mycket involverad i skobranschen. Bland annat tog han den brasilianska flipflopen Ipanema till Sverige och investerade i skoföretaget Inukki med huvudkontor i Zürich. Snacka om att byta bransch!

Ola-Connys kärlekshyllning till flickvännen Linda

Se klippet här!

Flytten till Zug – verkliga anledningen bakom

Men familjen har sedan fyra år tillbaka lämnat Sverige och bor allihopa i staden Zug i Schweiz. Den främsta anledningen till flytten var just att paret investerade i skoföretaget Inukki, och nu bara bor en 30 minuter lång bilresa bort från huvudkontoret.

Dessutom har Foppa inte helt kunnat lägga ishockeyn bakom sig utan att spelar faktiskt i hockeylaget som finns i staden Zug där familjen är bosatt.

– Det är något annat än när jag höll på, men det är ett bra sätt att träffa andra människor. Det är kul att komma i väg och träna en tisdag kväll mellan 21 och 22, har han tidigare berättat för Expressen.

Peter ställde in familjens planerade resa i sista sekund

Men nu när det är full sommar i hemlandet Sverige så hör det inte till ovanligheterna att familjen kommer hem på en visit.

Foppa hade planer på att ta med hela familjen till Denver för fredagskvällens möte mellan Colorado Avalanche och Tampa Bay Lightning. Men för SportExpressen berättade han att han avbokade den inplanerade resan i sista sekund. Anledningen? För att fira svensk midsommar.

– Jag har rest så mycket under de senaste veckorna, så jag bokade av USA-resan i sista stund, säger Foppa till SportExpressen.

Familjen landade i Sverige natten till fredag, men det blir ingen lång visit denna gång. Foppa har berättat att han måste hem till Zug för att beta av lite jobb innan de kan återvända för att avnjuta semestern på svensk mark. Närmare bestämt i Örnsköldsvik där ishockeylegendaren har sina rötter.

FOTO: Paul Wennerholm/TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN