TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Folkkära tv-profilen Bosse Larsson död – cancern tog hans liv

12 jul, 2015 
AvJoakim Holfve
En av våra mest folkkära tv-profiler, Bosse Larsson, har lämnat oss 81 år gammal. Han dog i sviterna av sin cancer natten mellan lördag och söndag.
Annons

I april medverkade han i en dokumentär i Sveriges Radio där Bosse Larsson pratade ut om sin och hustruns cancer – nu har den tagit SVT-profilens liv.

– Vi har båda fått en tydligt uttalad dödsdom, sa han då.

Bosse Larsson är mest känd för svenskarna som programledare av “Allsång på Skansen” som han ledde mellan 1974 och 1993 innan Lasse Berghagen tog över. Ungefär under samma period ledde Bosse Larsson även “Nygammalt” som då var ett av de mest populära tv-programmen.

Bosse Larsson avledd i natt, han blev 81 år gammal. Foto: Stella Pictures
Bosse Larsson avledd i natt, han blev 81 år gammal. Foto: Stella Pictures

Den sista tiden vårdades han på sjukhus och när han dog, vid tretiden mellan lördag och söndag, var han omgiven av sin familj.

– Han älskade det han gjorde och kändisskapet var en del av hans liv. Många generationer svenskar har växt upp med honom i tv-rutan, säger en vän till familjen till tidningen Expressen.

Bosse Larsson drabbades för tre år sedan av prostatacancer – en sjukdom som han vann över. Men hjärntumören blev för mycket och Sverige är en av våra mest folkkära tv-profiler fattigare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons