Följarnas stöd till Tusse Chiza – efter sjukdomsbeskedet

Tusse Chiza

Foto: TT
Förra årets Idol-vinnare Tusse Chiza har drabbats av corona.
Nu berättar han om sjukdomen, som får oroliga följare att skicka sina varmaste styrkekramar.
”Krya på dig Tusse”, skriver ett fan.

Tusse Chiza, 18, kammade hem segern i Idol förra året. Då var det en spännande final mellan honom och Freddie Liljegren, 27 och när det till sist stod klart att Tusse hade tagit hem hela tävlingen berättade han chockat i programmet om känslorna:

– Det här är overkligt, verkligen overkligt. Jag vill tacka Freddie för att jag fick dela den här upplevelsen med dig. Vi har så jäkla kul. Jag kommer aldrig glömma det här, aldrig, sa han då i direktsändning.

Men efter Idol har fansen inte sett så mycket av artisten. I en intervju med Hänt har Tusse tidigare förklarat att han hade andra visioner kring musiken än vad skivbolaget hade. Så för att alla skulle bli nöjda tog allt lite längre tid än vad Tusse hade räknat med.

Tusse Chiza

Tusse i tårar efter segern i Idol-finalen 2019.

Foto: TT

Tusse tävlar i Melodifestivalen 2021

Nyligen presenterades artisterna som ställer upp i Melodifestivalen 2021. Och om fansen saknat Tusse i tv-rutan kan de nu pusta ut, för han är en av de tävlande i kommande melodifestival!

Tusse ställer upp med låten Voices, låten handlar om de mänskliga rättigheterna att känna sig sedd och få sin röst hörd.

LÄS MER: Så mörkar SVT Bibis ålder i julkalendern

– Låten handlar om gemenskap, frihet, och vikten av att alla röster ska få bli hörda, har han tidigare sagt till SVT.

Utöver musikkarriären är Tusse väldigt aktiv på Instagram, där han har över 17 000 fans som följer honom. Han ger dagliga uppdateringar om sin vardag och om sin medverkan i Melodifestivalen skrev han att det var väldigt svårt att hålla den saken hemlig för sina trogna följare.

”Och ni trodde inte jag kunde hålla en hemlis. Såå kul att äntligen berätta att jag kör mello nästa år. Och den här låten hörni.. förbered er!”, skrev han då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tusses sjukdomsbesked oroar följarna

Men i hans senaste Instagram-inlägg är det dessvärre inte lika glada miner. Tusse har nämligen legat sjuk i corona i en veckas tid nu och så här dagarna före julafton är det nog det sista han vill.

”Har legat sjuk med corona i nån vecka nu o delar en gammal selfie så det ser ut som att det är nu men det är inte det.”, skriver han i inlägget.

Som tur är har han trogna fans som alltid vill hans bästa – och nu skickar de sina varmaste önskningar om att han ska krya på sig snabbt.

”Å nej! Hoppas du kryar på dig snabbt! God jul och gott nytt år! Hoppas att se dig mycket i rutan under 2021”, skriver en följare.

”Krya på dig bästa Tusse”, skriver en annan.

”Krya Pusse”, skriver en tredje som även gett honom ett gulligt smeknamn.

FOTO: Mattias Hansson/TT, Stina Stjernkvist/TT

LÄS OCKSÅ: Därför försvann Tusse Chiza efter vinsten i Idol 2019

LÄS OCKSÅ: Tusse Chiza om nya singeln och stödet från Molly Sandén