Följarnas stöd till Sanna Lundell – efter tragedin

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt

Karin Törnblom/TT
Det är inte lätt att ha djur, speciellt inte när de skadar sig. Nu berättar djurvännen Sanna Lundell om sorgen och oron över att hästen Shiloh inte kommer att klara sig.
”Finns ingen ände på den hästens självskadebeteende.”, skriver hon på bloggen.

pDen svenska journalisten, författaren och bloggaren Sanna Lundell, 41, är sambo med skådespelaren Mikael Persbrandt, 57. De har varit tillsammans i hela 15 år och har sönerna Igor, Lo och Fox ihop. Men Sanna har även dottern Olga Crafoord-Lundell, 19, från en tidigare relation med artisten Wille Crafoord.

Familjen bor i en lantlig herrgård i Stora Lundby utanför Stockholm – ett stort lyxigt hus som paret köpte 2016. Sanna själv beskriver hemmet som en oas fylld med harmoni och lugn.

– Stora Lundby är en oas för oss. Direkt när man kör uppför allén och kommer in på gårdsplan sänker sig lugnet och man hamnar lite som i en egen värld där inget stör. De stora ekarna vaggar en till ro och man vaknar till fåglarnas kvitter, har Sanna tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Berättar om oron

Vad som också intresserar Sanna väldigt mycket är passionen för djur, och självklart finns hundar, hästar och höns nära till hands på den stora gården i Sorunda.

Men det är inte alltid så fridfullt och ljuvligt ute på landet som man kan tro. Nu har en av hästarna, Shiloh, dragit på sig ännu en skada.

”Min lilla Shiloh. Min olycksfågel. Nu har hon hamnat i klistret igen. Dragit på sig en gaffelbandsskada i hagen. Finns ingen ände på den hästens självskadebeteende.”, skriver hon på sin blogg.

Hästen Shiloh kom till Sanna när hon bara var 1,5 år gammal och sedan dess har hon råkat ut för många olyckor. Hon har sprungit in i ett trästaket, hävt sig över en hög grind och fastnat på mitten, krupit in under en bom så hon nästan höll på att bryta ryggen, och trasslat in sig i ett elrep vilket resulterade i ett gipsat ben.

Nu har hon alltså dragit på sig en gaffelbandsskada, vilket är något som Sanna är otroligt ledsen över. Hon hade sett fram emot att få rida in hästen och sätta igång henne ordentligt i höst. Men nu blir det istället ett annat öde för stackars Shiloh.

”Nu ska hon vila i tre månader. Stå på box och liten sjukruta. Och det känns ju såklart som ett litet jävla helvete. Som alltid när djuren har ont. Och så är jag rädd för den onda cirkeln.”, skriver Sanna.

Tankarna om framtiden

Sanna är orolig för att Shiloh ska hamna i den onda cirkeln, som lätt uppkommer när en häst bara står stilla under en längre period. Risken att livsgnistan går ur hästen är därför stor och det är något Sanna nu är mycket rädd för.

”En häst som står i tre månader faller ju ur både fysiskt och psykiskt och det tar liksom en liten del av deras själ, deras livsgnista. Hur ska hon klara det här. Hur ska vi undvika kolik? Hur ska jag klara av att se hennes livsgnista gå ur henne?”, skriver hon.

Följarna på Instagram har nu uppmärksammat hennes oro och de överöser henne med stöttande kommentarer och lyckönskningar för att hon ska klara av det här. Och som tur är har hon även hundarna vid sin sida, vilket ger henne hopp och glädje.

”Tungt. Lycka till”, skriver en följare.

”Usch då så tråkigt. Hoppas hon läker snabbt.”, skriver en annan.

”Åh nej de här attans gaffelbanden. Med rätt rehab ska det säkert gå vägen”, skriver en tredje.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Så julpyntar Sanna Lundell och Mikael Persbrandt

LÄS MER: Sanna Lundell efter stormiga förhållandet med Perbrandt

SENASTE NYTT!