Följarnas stöd till Jonna Lundell – efter bilden på nyfödda sonen Lionel

Jonna Lundell

TT/Instagram
Det är inte alltid lätt att vara en kändisfamilj.
På Instagram får nu Jonna Lundell en rad med pekpinnar efter att hon publicerat en bild på sin bebis.
”Bör inte”, skriver en.

Youtube-paret Joakim Lundell, 34, och Jonna Lundell, 26, har varit gifta sedan sommaren 2016. När de gifte sig spelades allt in, så att tittarna kunde följa bröllopet i tv-serien Jockiboi och Jonna i nöd och lust på Viafree.

I oktober 2018 kom parets första barn Lunabelle till världen. Efter år av försök till att bli med barn blev Jonna äntligen gravid igen förra året och i augusti kom sonen Lionell till världen.

Han blev redan under sin förlossning exponerad i rampljuset, då paret valde att filma hela förlossningen, vilket sändes på Dplay. Sonen har även ett eget Instagram-konto och hans föräldrar postar flitigt bilder på lilla Lionell.

Men kändislivet har även en baksida. När de lägger ut något på bebisen är folk snabba med pekpinnarna, vilket är tydligt på Jonnas senaste bild på Lionel.

Till en bild där Lionel ligger på en kudde har flera följare skrivit att det är farligt, då bebisen skulle kunna kvävas så som han ligger i sängen.

”När diamanten fick provligga sängen i sitt nya rum medan mamma fixade i rummet. Nej han sover inte med kudde i vanliga fall utan provligger endast sängen”, skriver Jonna till bilden.

I kommentarsfältet finns det flera sura kommentarer.

”På grund av kvävningsrisk så bör inte små barn ligga med huvudet på kudde på rygg”, skriver en.

Följarnas stöd till Jonna

Men alla skriver inte negativa kommentarer – det finns även en hel del följare som skyddar Jonna från alla tråkiga uttalanden. De menar på att de tycker de är onödigt att folk ska påpeka vad hon gör med sin bebis och att de tror att hon klarar sig exemplariskt själv, utan folks elaka åsikter.

”När vi låg på neo med våran dotter så sa personalen att det är bra med en kudde”, skriver en.

”Jonna skall du behöva förklara dig om din son sover med kudde eller ej? (så sjukt)”, skriver en annan.

”Mina barn har alltid haft kudde? Min sjuksköterska sa att jag absolut skulle ha en tunn kudde annars blir barnets huvud platt bak. Tråkigt du ska behöva klargöra saker. Jag tror att du gör det bästa du kan och det är tillräckligt”, skriver ytterligare en.

FOTO: Allis Nettréus/ TT/INSTAGRAM

LÄS OCKSÅ: Jonna Lundell om dottern Lunabells olycka på förskolan