TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Flickvännens ord tog Jon Henrik Fjällgren till finalen av Melodifestivalen

17 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
Jon Henrik Fjällgren och flickvännen Maret nystad
Jon Henrik Fjällgren knep en finalplats i Melodifestivalen med sin låt Norrsken. Nu berättar han om flickvännens ord precis innan han klev upp på scenen.
Annons

Jon Henrik Fjällgren, 31, höll för favorittrycket och tog sig raka vägen till finalen av Melodifestivalen. Hans låt Norrsken var den första av två bidrag att ta sig vidare, och lättnaden var stor för Norrlänningen.

– Man kan aldrig räkna med något så det var skönt, säger han efteråt.

Med sig på plats hade han sin mamma, pappa och såklart flickvännen Maret Nystad, 28. Jon Henrik har tidigare berättat om hennes stora stöd, och när han i fjol tävlade i Let’s dance var Maret på plats nästan varje fredag.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon har varit ett lika stort stöd under Melodifestivalen och innan Jon Henrik klev upp på scenen framför en miljonpublik gav hon honom ett råd.

– Hon sa tänk på vem du är. Det tog jag med mig. Det gör jag alltid, men det betydde extra mycket den här gången, säger han.

Jon Henrik och flickvännen firade stort

Orden gav honom extra styrka som räckte hela vägen. Efteråt var det en glad flickvän som mötte honom med kyssar på efterfesten.

Annons

– Jag är så stolt. Jag blev så glad, speciellt när han gick direkt till final. Han var ju den första finalisten och det var skönt, säger hon.

Jon Henrik i sin tur lovordar flickvännen och säger att han aldrig hade klarat det utan henne. Efter segern hade de siktet inställt på att fira ordentligt.

Det är större än vad någon tror, det hjälper oss i vårt liv. Vi har vunnit det här tillsammans, säger Jon Henrik Fjällgren.

Den andra finalisten att ta sig vidare från deltävling tre blev Lina Hedlund med låten Victorious.

Finalen av Melodifestivalen går av stapeln den 9 mars i Friends arena.

FOTO: TT

Annons