Artikeln innehåller reklamlänkar

Flickor till sjukhus efter Hov1-konsert på Gröna Lund

Två flickor fick igår föras till sjukhus efter en olycka under rapgruppen Hov1:s konsert på Gröna Lund.

Två flickor fick igår föras till sjukhus efter en olycka under hip hop-gruppen Hov1:s konsert på Gröna Lund i Stockholm. Delar av en konfettikanon flög iväg och träffade flickorna i huvudena.

I flera dagar hade förväntansfulla fans köat utanför nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm för att säkra en bra plats framför Stora scenen under svenska hip hop-gruppen Hov1:s konsert igår. Men för två av fansen slutade kvällen olyckligt. Delar från en konfettikanon flög ut i publiken i samband med en avfyrning och träffade två flickor i 15-årsåldern i huvudena.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

På Gröna Lund ser de nu allvarligt på händelsen.

– Sådant här får inte hända, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund till Aftonbladet.

Flickorna togs om hand på plats av sjukvårdare, men skickades sedan till sjukhus.

– Den ena tjejen hade en sårskada i huvudet och togs om hand av sjukvårdare och skickades till sjukhus i taxi. Den andra hade ett mindre sår samt en bula i huvudet och skickades till sjukhus i ambulans för säkerhets skull. Sjukvårdaren tyckte att hon uppvisade ett lite sömnigt beteende, förklarar Annika Troselius.

Det var under konsertens sista låt som ett hårt munstycke lossnade på en konfettikanon och flög iväg som en projektil genom publikhavet.

– Varför munstycket på konfettikanonen for iväg vet vi inte, säger Annika Troselius och säger att Gröna Lund nu ska utreda varför det kunde ske tillsammans med leverantören Unique Pyrotechnic.

– Vi sätter säkerheten allra högst och det gör vår leverantör av de här sakerna också.

Under tiden plockar Gröna Lund alla konfettikanoner av samma sort.

– Vi kommer inte att tillåtna liknande konsertkanoner på våra konserter på Gröna Lund tills utredningen är klar. Vi ser väldigt allvarligt på det här, säger Annika Troselius.

Gruppen Hov1 märkte inte av olyckan från scenen utan nåddes först i efterhand av den tråkiga nyheten.

LÄS OCKSÅ: Kenny Solomon i allvarlig snoppolycka på fortet: ”Aaaah!”

LÄS OCKSÅ: Så glowar du som kändisarna – här är årets bästa highlighters

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!