arvingarna

Flamingokvintettens pik till Arvingarna i direktsändning

Arvingarna, Grammis 2023

Dansbandet Flamingokvintetten kammade hem sin första Grammis för Årets dansband under onsdagens Grammisgala.
På scenen passade de även på att slänga iväg en liten känga till Arvingarna – mitt i direktsändning.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Antingen eller med Arvingarna
0:29

Efter reklamen: Antingen eller med Arvingarna

(0:29)

Slå på ljud

Onsdagen den 3 maj ägde den stora Grammisgalan rum på Annexet i Stockholm. Galan är Sveriges äldsta och mest prestigefulla musikpris och hyllar allt från artister, låtskrivare och kompositörer.

I vanlig ordning är galan kändistät och hela musik-sverige var på plats för att ta del av den 40:onde upplagan av Grammisgalan.

En av kategorierna som skulle tilldelas ett pris var Årets dansband där bland annat Flamingokvintetten, Lasse Stefanz och Sannex var nominerade.

Flamingokvintettens känga mot Arvingarna – i direktsändning

Det blev tillslut Flamingokvintetten som tog hem priset som Årets dansband med albumet Vi lyfter på hatten – det ärofyllda priset blir deras första Grammis. Kvintetten består av fem härliga göteborgare, Gunnar Karlsson, Hasse Carlsson, Bjarne Lundqvist, Calle Nilsson och Dennis Janebrink.

Den sistnämnde bär ett efternamn som är minst sagt igenkänt i dansbands-Sverige, han är nämligen pappa till Casper Janebrink som är frontfiguren i Arvingarna. Även Hasse Carlsson har kopplingar till bandet då hans sönder Tommy och Kim Carlsson är medlemmar i det populära dansbandet.

När Flamingokvintetten gick upp på scenen för att ta emot sitt pris passade de på att slänga iväg en liten känga mot Arvingarna.

– Oj oj oj, vilken överraskning, det kunde vi aldrig väntat oss. Fantastiskt roligt. Vi måste tacka alla som varit med och sett till att vi skulle vinna, säger Hasse och fortsätter:

– Jag ska passa på att sända iväg en liten hälsning till Arvingarna också. För de fick ju en Grammis på 90-talet, så nu kan jag hälsa till dem, framförallt till Tommy och Kim som är mina pojkar, att nu har farsan också en Grammis!

Dennis Janebrinks beslut för karriären – lägger ner

Dennis och resten av Flamingokvintetten har haft en lång och framgångsrik karriär men nu ser det ut som slutet är nära. Nyligen var nämligen bandet iväg på en turné med namnet The farewell tour och på bandets hemsida står det förklarat att Flamingokvintetten nu vill ta farväl av fansen.

”Välkomna till bandets lite försenade 60-årsjubileum och turné 2022 samtidigt som en era närmar sig sitt slut. Någonstans har ju vägarna en ände. När Hasse Carlsson, Dennis Janebrink, Stefan Kardebratt, Douglas Möller och Ulf Georgsson nu packar bussen med samlade minnen från sina snart 200 succékonserter för slutsålda hus och 62 år på landets alla scener är det med ”The Farewell Tour”.

Bandet släppte det numera Grammis-vinnande albumet Vi lyfter på hatten, förra sommaren. Så huruvida de lägger ner eller inte verkar i dagsläget oklart.

FOTO: Jan Fleischmann / TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN