LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-Filippa svarar på kritiken om mycket yngre flickvännen: ”Borde inte..”

16 apr, 2024 
Det skiljer 8 år mellan TV4-profilen Filippa Fernqvist och flickvännen Wiktoria.
Detta är något som folk gärna lägger sig i – nu ger Filippa svar på tal.
– Då borde det ju inte störa andra, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

QX-galan 2024 – Allt smaskigt från röda mattanBrand logo
QX-galan 2024 – Allt smaskigt från röda mattan

Filippa Fernqvist, 30, är den första transpersonen som någonsin jobbat som reporter på TV4. Först var hon skeptisk till att hennes dröm skulle slå in men nu är den verklighet och lyckan är total.

– Jag har många gånger känt att jag aldrig kommer få det här jobbet, trodde på riktigt aldrig att det skulle gå, sa Filippa i en intervju med Hänt förra året.

Filippa jobbar alltså som nyhetsankare och dyker titt som tätt upp i rutan. Men framför allt är det nog många som förknippar henne med Tiktok eftersom hon är en flitig användare på plattformen.

Filippa Fernqvists kärlekslycka med flickvännen

Något som många är nyfikna på när det gäller Filippa är hennes kärleksliv. Sedan två år tillbaka är hon tillsammans med flickvännen Wiktoria, 22. Paret träffades via Tinder och snart övergick konversationen till sms och telefon. Efter att ha pratat i en vecka bestämde sig Filippa för att hälsa på Wiktoria i Gävle, där hon bodde då.

Annons

– Det var lite pirrigt, men jag kände direkt att det fanns en connection mellan oss. Det slutade med att jag stannade kvar i fem dagar. Så vi brukar skoja om det, att vårat förhållande har varit som en lång första dejt, sa hon till Hänt.

Kritiken mot åldersskillnaden – Filippas svar

När Hänt nu träffar Filippa är det på Regnbågsfondens årliga gala, att vara på plats är givet för henne.

– Det betyder mycket att vara här, jag är ju själv HBTQ-person och då att få uppmärksamma andra HBTQ-personer som är förebilder för väldigt många unga. Det tycker jag är väldigt fint så, extra härlig känsla att få vara här ikväll, säger hon till Hänt

Men något som har blivit en snackis när det gäller Filippa och flickvännen Wiktoria är att det skiljer några år mellan dem.

Nu berättar Filippa hur det känns att folk håller på och lägger sig i.

– Ja alltså jag känner inget speciellt kring det egentligen, oavsett vad man gör så kommer folk alltid ha åsikter om saker och ting. Vi har ju varit tillsammans i två år och är jättekära. Så det är inget som stör oss och då borde det ju inte störa andra heller, säger Filippa till Hänt och fortsätter:

– Det händer ju alltid liksom, jag syns ju mycket på sociala medier och då får man ta mycket jobbiga och dumma kommentarer. Men vad folk tycker, det bryr jag mig inte så mycket om.

FOTO: TT

Annons