LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Filip Lamprechts gripande ord – efter avslöjandet om ätstörningen

22 maj, 2024 
Linn Seipel
filip lamprect och mamma kristin
Filip Lamprecht gör succé i Sveriges mästerkock VIP.
Men nu öppnar han upp om att relationen till mat inte alltid vart helt okomplicerad.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här reagerar Peg Parnevik på att Filip Lamprecht och Linn Hegdal är ett parBrand logo
Här reagerar Peg Parnevik på att Filip Lamprecht och Linn Hegdal är ett par

Programledaren och poddaren Kristin Kaspersen, 54, har de två sönerna Filip Lamprecht, 27, och Leon Fahlén, 20, med två olika män. Filip är aktuell i Sveriges mästerkock VIP där det under onsdagskvällen stod klart att han åtminstone nått en fjärde plats i tävlingen. Men ännu finns avsnitt kvar och vem som tar hem det hela återstår alltså att se inom några veckor.

Filip Lamprecht om pressen i modellbranschen: ”Inte optimal”

I det senaste avsnittet skymtar också en mörkare tid i Filips liv, då temat för kvällen är ”minnen från karriären”. 27-åringen började nämligen arbeta som modell redan i tonåren – något som inte alltid verkar ha varit en dans på rosor. I programmet visas upp flera bilder från tiden.

Annons
filip lamprecht

– Jag har ett ganska starkt minne från när jag jobbade som modell. Då var jag nere i Malmö och jag hade haft en ganska dålig dag. Så jag gick ut på stan och bara satt och beställde in mat och mådde bra. Där var det bland annat en taco som jag blev helt kär i, börjar Filip att berätta i programmet.

filip lamprecht

Vidare förklarar han att branschen inte alltid är den sundaste, och att han under perioder haft svårt att förhålla sig till mat.

Annons

– Kopplingen till mat har väl inte alltid varit jättekanon. Modellmiljön och synen på mat är kanske inte optimal. Jag vet inte om det är därför jag kommit till att älska mat så mycket som jag gör nu idag men det finns en koppling där, säger Filip.

filip lamprecht

Mamma Kristin Kaspersen om ätstörningarna: ”Så svårt att veta”

Filip öppnade också upp sig tidigare i år om pressen som modellandet kommer med. Detta i Renée Nybergs Renées brygga, där han medverkade med sin mamma Kristin Kaspersen.

Annons

– Tyvärr är det ju så att stereotypen är att man ska se ut på ett visst sätt. Och det är nog därför jag också har minskat mängden modelljobb jag gör, sade han då i programmet och fortsatte:

– För det är inte rimligt snack och rimligt hur man förväntar sig och den pressen man sätter på hur man ska se ut och inte se ut, och man pratar om det på ett ganska dåligt sätt.

Även Kristin har erfarenhet på området. Som ung led hon nämligen själv av anorexi, och har tyckt att det varit svårt att prata med barnen om just mat.

– Jag hade så svårt att veta hur jag skulle formulera mig kring det för att det inte ska bli någonting som man hakar upp sig på, sade hon i programmet.

FOTO: TV4 Play, Discovery+

Annons