Filip Hammar om tiden ifrån barnen: ”Jag har inte dåligt samvete”

Filip Hammar har tidigare berättat om sin ångest över att inte har varit någon närvarande pappa. Nu berättar han att han inte har dåligt samvete längre.

 I det senaste avsnittet av “Fördomspodden” berättar Filip Hammar, 41, att han ständigt brottats med frågan om hur mycket livet handlar om att förverkliga sig själv och om hur mycket det handlar om att offra sig själv för sina barn.

– Jag tror inte att svaret finns, det är en organisk process som pågår. Det viktiga är att den frågan snurrar i ens huvud, snarare än att komma fram till något. Så länge man tänker ”ska jag göra det här, är det viktigt för mig, eller borde jag tacka nej istället och vara med mina barn oavbrutet i tre månader?”, säger han.

Filip berättar att folk vill lägga sig i hans relation till sina barn, att de tycker att han är borta alldeles för mycket från dem. Men han försöker att inte bry sig om vad de säger.

–Jag har hittat en bra balans där jag känner att det funkar.

Men varje gång när han ska resa från Los Angeles där hans barn bor för att åka till Sverige och jobbar så kommer ångesten krypandes. Han frågar sig själv om han verkligen behöver jobba och beskriver det som plågsamt att tänka så.

– Det kan säkert vara så ibland att man inte borde göra det, men jag har inte så jävla dåligt samvete längre, berättar han och fortsätter.

– Man får försöka hitta sin version där man tror att barnen blir som lyckligast. Min största prioritet i livet är ju mina barn, det är ju ingenting man bara säger. Det förstår alla föräldrar. Men ibland tror jag man får passa så att det där inte tar över ens liv. Känslan av dåligt samvete.

Filip berättar att han ständigt jobbar med den här frågan men anser att han hittat det sätt som fungerar för honom

– Jag är med mina barn jävligt mycket, och när jag väl är med dom i USA så jobbar jag ju ingenting, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Filip Hammars ångest – är ingen närvarande pappa

Foto: IBL