hänt exklusivt

Let's dance-stjärnan lägger ner helt: ”Gått in i väggen”

LET'S DANCE 2022

Han kom tvåa i Let's dance 2022.
Nu lägger han ner karriären helt för att satsa på juridikstudierna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Dikmens kamp i Let’s Dance: ”Kan inte hålla tillbaka”
0:38

Efter reklamen: Filip Dikmens kamp i Let’s Dance: ”Kan inte hålla tillbaka”

(0:38)

Slå på ljud

Finalen i Let's dance 2022 blev en spännande sådan. Efter en rafflande säsong var det till slut Eric Saade, 32, och Filip Dikmen, 26, som gjorde upp om den åtråvärda glas-skon. Det blev till slut Eric Saade och danspartnern Katja Lujan Engelholm, 31, som kammade hem segern.

Vid sidan av Let's dance-perioden pluggade Filip till jurist och för många var det en gåta hur han får allt att gå ihop. Trots att han tog väl vara på tiden så har han nu nått en gräns, rapporterar Aftonbladet.

– Jag har gått in i väggen, säger Filip Dikmen till tidningen.

Till Hänt skriver Filip Dikmen att han kommer fortsätta mer spontant med annat men att youtube är det slut med – i alla fall för nu.

”Kommer enbart sluta med youtube, allt det andra fortsätter mer spontant när jag känner för det utan att följa något schema eller liknande som jag behövde med just youtube”

Filip Dikmen om utmattningen: ”Allvarligt”

Filip berättar mer för Aftonbladet om hur han upptäckte sin utmattning.

– Jag märkte det under jul. Så fort jag fick lite ledighet så sov jag 14 timmar om dagen, i 14 dagar, säger han och fortsätter:

– Så fort min hjärna insåg: ”Hej, jag ska ta lite ledighet” så loggade hela min kropp ut och då förstod jag att det här är allvarligt.

Det hela har nu resulterat i att han tar en paus från Youtube.

– Jag har en jättehemsk nyhet och två jättegoda nyheter. Jag vet inte var jag ska börja men jag antar att en bra början är att ni som följt mig länge har väl vetat att det offentliga livet inte fått mig att må jättebra direkt, säger han i en video på Youtube och fortsätter:

– Den dåliga nyheten är att jag kommer sluta med Youtube. Jag kommer ta en paus från Youtube, inte döda kanalen, utan jag måste ta en paus. Landa, samla mig själv, jag har kommit till insikt om att jag har gått in i väggen.

Filip Dikmen om beslutet: ”Jättejobbigt”

Filip berättar även att pausen känns jobbig att ta – men troligtvis väldigt nödvändig.

– Å ena sidan kommer jag verkligen sakna det och det känns jättejobbigt att ta en paus, å andra sidan är jag befriad från ett jobb, jag har ju gått in i väggen, så på ett sätt känns det jätteskönt, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN