ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Filip Berg om relationen till Hip hip hora-Amanda Renberg idag

17 aug, 2023 
Filip Berg och Amanda Renberg
En riktig klassiker från 00-talet är Hip hip hora.
Hänt har nu fått ett snack med Filip Berg som avslöjar om han och Amanda Renberg fortfarande har kontakt efter succén.
– Det var avslappnat, det fanns något som var ganska fritt och härligt, säger Filip till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp horaBrand logo
Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp hora

Året var 2004 när ungdomsfilmen Hip hip hora hade premiär. Filmen kom att slå stort och många av scenerna har blivit riktiga klassiker som de flesta minns. I huvudrollerna som Sofie och Sebbe hittade vi Amanda Renberg, 36, och Filip Berg, 36.

Filip och Amanda i Hipp hipp hora
Filip och Amanda i Hip hip hora. Foto: TT

Filip Bergs egna ord om Hip hip hora-inspelningarna – så minns han det

Många år har nu gått sedan filmen spelades in men trots detta är just Hip hip hora-tiden en epok som han sent glömmer. Det berättar han nu för Hänt.

– Jag tror att när jag började så hade jag ingen ambition med att bli skådespelare så när jag tänker tillbaka på den tiden så minns jag att jag tyckte att det var ett roligt inslag i mitt tonårsliv. Jag tänkte inte att det skulle leda någonstans och det kanske var lite friare då också för då var inte skådespeleriet på liv och död men det blir det idag för det är mitt levebröd, säger Filip till Hänt och fortsätter:

Annons

– Så jag kan sakna den tiden då jag kunde gå och filma och ändå trodde att jag skulle bli polis eller pilot. Det var avslappnat, det fanns något som var ganska fritt och härligt då. Man behövde inte vara strategisk eller planera, man bara dök upp och gjorde scener. Men idag har man valt det till sitt yrka och då kommer det med massor av problem.

Filip Berg om Amanda Renberg – relationen efter Hip hip hora

Filip Berg är nu aktuell som pappa Rudolf i SVT:s nya satsning Familjen Andersson, vilket är en ny serie där vi kommer att få följa Sune-familjen. Amanda Renbergs däremot har synts allt mindre under åren och valt att leva ett liv utanför rampljuset. Men har Filip och Amanda fortsatt ha någon kontakt sedan Hip hip hora-inspelningarna? Det berättar han nu.

Har du någon kontakt med Amanda Renberg idag?

– Nej det har jag inte.

Hur länge sedan skulle du säga att det är sedan det gamla gänget sågs?

– Blackebergs gymnasium 2003, när vi filmade.

Även om många scener från filmen kommit att bli klassiker så har Filip Berg inte själv några scener han minns lite extra.

– Nej, det hör till då att jag har sett den filmen en gång och det var på premiären. Så jag minns bara fragment. Men jag minns att jag skulle vara tuff så jag hade en långärmad t-shirt med eldflammor-tryck på, säger han.

Varför har du bara sett Hip hip hora en enda gång?

– Därför att jag tror att… idag skulle jag kunna se den och inte känna någonting men när jag var 19, 20, 21, 22. Då hade jag förmodligen suttit och kollat på allt man hade kunnat göra bättre.

FOTO: TT

Annons