LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ferry Svans relation till alkohol – efter pappa Gunde Svans nolltolerans

11 mar, 2024 
Linn Seipel
Gunde och Ferry svan
Gunde Svan har tagit ett tydligt avstånd från alkohol – han har helt enkelt aldrig velat testa.
I en ny intervju med Hänt ger sonen Ferry Svan sin syn på saken!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunde Svans son Ferry svarar på frågan alla undrar över: ”Det är faktiskt sant”Brand logo
Gunde Svans son Ferry svarar på frågan alla undrar över: ”Det är faktiskt sant”

Sedan skidlegenden Gunde Svan, 61, lade upp skidorna på hyllan har han tagit sig an en karriär som programledare. Bland annat för sitt eget program Kompani Svan men också tillsammans med Agneta Sjödin i Fångarna på fortet.

Gunde är sedan länge gift med Marie Svan och tillsammans har de två barn –Ferry Svan, 27, och Julia Svan, 31. Dottern bor i Stockholm och arbetar som lärare, medan sonen Ferry går väldigt mycket i pappas fotspår.

Att satsa allt på idrotten är alltså de båda har gemensamt, även om Ferry har valt en alldeles särskild sport att rikta in sig på.

– Jag håller på med timmersport för fullt och satsar för att en dag bli bäst i världen helt enkelt, sade Ferry till Hänt i samband med en pressträff inför den senaste säsongen av Superstars, där han och Gunde ställde upp tillsammans.

Annons

Ferry Svans väg tillbaka – efter svåra operationen

Förhoppningsvis kan Ferry uppnå detta, det som eventuellt spökar är en axelskada som han opererats och gått hos sjukgymnast för. Hänt ringde upp honom för att kolla läget, och om det blir något tävlande nu i maj, då säsongen för timmersport drar igång.

– Det har ju varit mycket rehab för att komma tillbaka så att säga. Det börjar väl sakta att kännas bättre så om planen går som det ska så ska jag kunna komma tillbaka tills World Trophy i timmersport drar igång, säger Ferry och fortsätter:

– Det har inte VM-status men det är alla de bästa i världen, en stor världstävling. Så det blir en rivstart.

Ferry Svan går i pappa Gunde Svans fotspår – aldrig testat alkohol

Ferry har mer än sporten gemensamt med sin pappa. Han har nämligen heller aldrig druckit en droppe alkohol.

– Det kommer väl med idrotten egentligen... Det är ju inget prestationsfrämjande direkt, skrattar Ferry och fortsätter:

Annons

– Så då väljer man ju bort det. Sedan är ju inte jag uppväxt med det överhuvudtaget, så jag har väl egentligen haft distans till det på det sättet också. Jag har hållit med sport och idrott hela min uppväxt, så det har liksom aldrig varit aktuellt att börja egentligen. Så det är väl så det är.

Har folk försökt pressa dig att dricka alkohol, typ under tonåren?

– Nja, ytterst lite. Någon gång absolut. Men sedan har väl inte jag kanske varit på så mycket tillställningar där det har varit sådant. Under högstadiet så var det ju skidtävlingar på vintern och motorcrosstävlingar på sommaren, så det var något i stort sett varje helg. Så det fanns inte så mycket tid för det, men så har jag inte haft intresset heller.

Ferry lever tillsammans med sambon Klara, som tillskillnad från Svan-grabbarna inte har nolltolerans när det kommer till alkohol.

– Men det funkar jättebra ändå, menar Ferry.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Olle Sporring/Expressen/TT

Annons