LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Felix Herngren om okända otrohetsdramat med hustrun Jenny Myrberg

10 sep, 2021 
FELIX HERNGREN, CLARA HERNGREN
I hela 13 år var Felix Herngren gift med Jenny Myrberg.
Deras äktenskap fick ett abrupt slut när Felix blev påkommen med sin nuvarande hustru Clara Herngren.
Nu berättar han för Aftonbladet om otrohetsdramat.
Annons
Sanningen bakom Bianca Ingrossos plötsliga namnbyteBrand logo
Sanningen bakom Bianca Ingrossos plötsliga namnbyte

Felix Herngren, 54, och hustrun Clara Herngren, 47, firade nyligen 16 år som gifta och under årens lopp har mycket hänt för dem.

Bland annat har Felix nått stora framgångar med succéserien Solsidan och idag är han multimiljonär. Dessutom har de fått barnen Bill, 15, Iris, 10, och Lisa, 8, ihop.

Men Felix är pappa till betydligt fler barn än så, han har nämligen tre barn till ihop med sin första fru Jenny Myrberg. Med henne har han barnen Fanny, 30, Vera, 25, och Leo, 20. Skilsmässan från Jenny blev däremot allt annat än problemfri. I en intervju med Aftonbladet berättar Felix nu om otrohetsdramat.

Så träffade Felix Herngren sin fru

Felix och nuvarande hustrun Clara träffades på jobbet och det dröjde inte länge förrän vänskapen gick över till kärlek. Problemet var bara att både Felix och Clara redan var i andra relationer – Felix var gift och Clara var förlovad.

När paret gästade Tillsammans med Strömstedts berättade de om den starka kärleken.

Annons

– Jag var tvärsäker på att Clara var kvinnan i mitt liv, så jag tänkte att det får vara värt allting och vi får kriga och kämpa – det kommer att bli bra, sa Felix då.

Felix och Jenny träffades redan när de var 21 år gamla och till en början hade de några jättebra år. Men 2002 valde ex-paret att gå skilda vägar och det var i den vevan som Clara kom in i bilden och det blev minst sagt turbulent.

– Ja, det var verkligen turbulent och stökigt. Jag tror inte på folk som säger att de hade en bra skilsmässa. Förr eller senare så kommer geggan ifatt en, säger Felix till tidningen.

Felix Herngren om otrohetsdramat

Att det blev så turbulent och stökigt har faktiskt en förklaring. Jenny kom nämligen på Felix när han gav Clara en kärleksförklaring.

– Ja, jag hade precis träffat Clara på jobbet och var väldigt förtjust i henne och hon i mig. Jag ville säga vad jag kände för henne så vi åkte iväg i min nya bil med inbyggd mobiltelefon, bilen hade alltså eget mobilnummer. Vi åker iväg och jag stänger av bilmotorn, men precis när jag stänger av bilen så ringer min fru och det blir något tekniskt fel så samtalet kopplas upp, men strömmen är avslagen så högtalaren går inte på, men mikrofonen är på så hon lyssnar på oss i ungefär en kvart. Jag förklarar hela situationen för Clara, hur mycket jag tycker om henne och att jag vill lämna min fru. Sedan när jag har lättat mitt hjärta så ringer det i Claras mobil. Det är då min fru som har förstått vem Clara är. Clara svarar och säger sen att min fru vill prata med mig, berättar Felix.

Annons

Idag har både Felix och Clara lyckligtvis goda relationer till sina ex-partners men att det var turbulent de första åren är inget att sticka under stol med. Felix berättar också hur han ser på händelsen idag. Det är när han får frågan om han ska ta inspiration av händelsen i nästa film som han svarar:

– Vi har funderat på det för den är så tragikomisk, men vi har alltid känt att det är för otroligt, det händer inte. Folk kommer inte tycka att det är trovärdigt, säger Felix Herngren.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, Stefan Jerrevång/TT

Annons