farmen 2022

Farmen-vinnaren-Cecilias nya familjelycka 1 år efter inspelningen

Cecilia ”Cissi” Alhborg i Farmen

Årets Farmare 2022, Cecilia ”Cissi” Alhborg fick perspektiv på vikten att umgås med sin familj under sin medverkan i Farmen.
Nu kommer hon med ett glädjande besked.
Familjen har nämligen fått tillökning!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avgörs det vem som tvingas lämna Farmen 2022
0:43

Efter reklamen: Här avgörs det vem som tvingas lämna Farmen 2022

(0:43)

Slå på ljud

I fjolårets säsong av Farmen stod Cecilia ”Cissi” Ahlborg från Vollsjö efter en tuff kamp i finalen som segrare. När deltagarna hade nått finalen hade de befunnit sig på gården i tio veckor utan kontakt med nära och kära – med något enstaka undantag.

I en ny intervju med Hänt berättar Cecilia att det gav henne perspektiv att vara ifrån sin familj så länge och har spenderat mycket tid med familjen under det gångna året.

– Det bästa är väl att jag faktiskt har spenderat mycket mer tid med familjen. Jag värderar den här närheten med barnen mycket högre, jag fick perspektiv på det när jag insåg hur länge jag var borta, berättar Cissi för Hänt.

Året har dessutom bjudit på en stor glädje för hela familjen – de har nämligen fått hundvalpar.

Vi har fått valpar i år också! Vi behöll en men de flesta finns i närmsta familjen. Vi behöll Ztella” skriver Cecilia i ett meddelande till Hänt.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Ztella FOTO: Privat

Det spenderade Cecilia vinstsumman på – allt användes direkt

Att stå som vinnare i Farmen innebär mer än att kunna titulera sig som Årets Farmare – man kammar dessutom hem en summa på en halv miljon kronor.

Nu kan vinnaren avslöja vad hon spenderade summan på. Och sanningen är den att de spenderade hela summan direkt. Familjen är nämligen bosatta på en gård med hästar och redan innan hade de planerat vad en eventuell vinstsumma skulle användas till – nämligen att gräva avlopp.

– Det blev inget glamouröst alls utan vi grävde lite avlopp för de pengarna och sedan har vi satt lite extra guldkant. Ätit lite gott och njutit i familjen, berättar hon för Hänt och fortsätter:

– Det var bestämt sen innan så pengarna var otroligt välkomna direkt… Att lägga pengarna på något nödvändigt som är vardag och viktigt kändes självklart för gården och framtiden.

Cecilias karriärbyte – det jobbar hon med idag

Något som också är nytt sedan vinsten i programmet är att hon helt bytt bana när det gäller jobb. Hon kände att hon var redo att testa något helt nytt och plötsligt kom det ut en annons på kriminalvården som hon sökte och fick.

Tidigare arbetade hon hos en veterinärgrossist som sålde läkemedel och förbrukningsmaterial till djurkliniker.

– Jag har bytt jobb, det är väl det största som hänt. Jag jobbar på en anstalt, så jag är kriminalvårdare idag. Och alla framgångar för barnen på travbanan med sina ponnyer. Så det är roligt, berättar Cissi för Hänt och fortsätter:

– Jag har en kompis som är kriminalvårdare och så såg jag att de sökte folk och jag var redo att prova något helt nytt och jag har verkligen landat och trivs toppen bra. Det är jättespännande.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN