Farmen-tittarnas ilska efter TV4:s beslut: ”Riktigt besviken”

Storbråk i Farmen mellan Diana och Emelie.

Efter ett häftigt bråk i TV4:s realityserie Farmen igår tvingades Diana Sundström lämna tävlingen. Nu rasar tv-tittarna över kanalens beslut.

I Farmen på TV4 närmar sig finalen med stormsteg och deltagarna blir allt mer spända. Från starten har pakter och intriger varit en del av tävlingen och i tisdagens avsnitt uppstod ett stort bråk mellan Diana Sundström, 37, och Emelie Karlsson, 25.

Det började med att Maxine Lindin, 21, letade igenom Dianas saker och bland annat hittade socker, kryddor, tvål och schampo.

Annons: Upplever du ditt hår som torrt och skadat? Här är din räddning – inpackningen som återfuktar, ger lyster och motverkar frissigt hår!

Emelie Karlsson konfronterade Diana om den gömda maten varpå Diana Sundström förklarade att hon sparat den sedan hon varit andrekämpe. Bråket kulminerade så småningom i att Diana Sundström skrek åt Emelie Karlsson.

– Jag ska fucking strypa henne. Jag ska döda henne alltså.

Efter de orden bad Diana Sundström om ursäkt och tog tillbaka det hon sagt. Men skadan var redan skedd och dagen efter meddelade programledaren Paolo Roberto, 50, att Diana fick lämna tävlingen.

Detta har orsakat starka reaktioner i sociala medier och många tv-tittare är upprörda över att Diana Sundström fick lämna programmet.

Dags för FARMEN att bestämma vissa nya regler. Detta urartade på grund av allt ljugande. Farmen är faktiskt medskyldiga till Dianas utbrott. Förbjud pakter, så blir det spännande, annars om det bara är ett spel är det helt onödigt att ha en farm som ram. Enklare kulisser går att ordna”, skriver en person på Farmens Instagram.

”Dåligt gjort Farmen vilket hårt straff Diana fick i jämfört med hon som starta bråket och påhoppen riktigt besviken på er”, skriver en annan på Facebooksidan.

Fel att söka igenom Dianas saker

Många tv-tittare är också upprörda över att Dianas saker rotades igenom utan att det fick konsekvenser.

TV4 signalerar att mobbing är ok. Skickar man hem Diana för det där, så borde fler skickats hem. Tex dom som rotade i hennes privata ägodelar”, skriver en person på Farmens Instagram.

Snälla farmen svara på en fråga som många undrar över. Är det ok för att riva bland andras saker. Ni kanske skiter i det. För det står inte i reglerna. Många är upprörda över detta”, skriver en annan person på Farmens Facebook-sida.

Personen som lämnat kommentaren får också svar av TV4:s produktion i en kommentar:

Produktionen är alltid närvarande vid inspelningen och tar beslut vid specifika fall om något går över gränsen. I det här fallet togs alltså det beslutet.”

Diana Sundström själv har sagt till Hänt att det var en lättnad att få lämna Farmen.

När jag fick lämna Farmen så kände jag ”äntligen får jag åka hem”. Mina veckor på farmen är verkligen ett minne för livet … Jag fick verkligen uppleva att vara en farmare på riktigt och det är jättehäftigt. Men på 1800-talet så höll man ihop och hjälpte varandra, inte lura och ljög och såra med flit. Det är något som jag inte bidrog till och det är jag stolt över”, skriver Diana Sundström i ett meddelande till Hänt.

LÄS MER: Tvingades lämna Farmen – Diana Sundströms egna ord om händelsen

LÄS MER: TV4:s krav – Diana tvingas lämna Farmen efter storbråket

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN