ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Farmen-Sandra reder ut domen – sätter ner foten efter kritiken

23 jan, 2023 
Sandra Göransson i Farmen
Farmen-Sandra Göransson blev dömd till skadestånd efter att hennes hund eventuellt dödat flera höns.
Nu reder hon ut domen och sätter ner foten efter den hårda kritiken som hon fått utstå.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Produktionens krav på Klara Elvgren och Jhon Arboleda – fick inte berätta om relationenBrand logo
Produktionens krav på Klara Elvgren och Jhon Arboleda – fick inte berätta om relationen

Sandra Göransson, 41, i Farmen har blivit omskriven i media efter en händelse som ägde rum för sju år sedan. Det var Nyheter24 som först rapporterade om att hon dömts till skadestånd efter en incident där hennes hund misstänktes för att ha dödat flera höns.

I en intervju med Hänt sätter hon ner foten efter att ha blivit svartmålad som en livsfara kring djur – trots att hon själv har en gård med djur.

– Folk är helt rabiata nu. Jag blir så trött på folk som svartmålar mig som människa. Och min hund var ju bara en bebis och vad hon nu än må gjort, det var inte jag som gjorde något. De målar upp mig som att jag skulle vara livsfarlig bland djur. Folk frågar sig hur jag kan få vistas bland djur och hur de kunde ta in mig på Farmen, berättar Sandra.

Annons

I samma intervju berättar hon att ärendet inte gick genom polisen utan allt togs privat till tingsrätten efter att ägaren av hönsen krävde mer och mer pengar.

Sandra Göranssons egna ord om händelsen på gården

Händelsen utspelade sig när Sandra besökte en gård 2017 för att utföra ett jobb som hovslagare. Hon hade sin valp Tyra med sig och gårdsägaren lämnade gården flera gånger under dagen. När han för sista gången kom tillbaka möttes han av flera döda höns.

Sandra erbjöd sig direkt att betala ersättning för skadan som hennes hund eventuellt hade orsakat.

– Det var en långdragen process. Jag sa till honom direkt att det är klart att han ska få ersättning, men grejen är att han ville ha mer och mer pengar. Och det var då jag började dra öronen åt mig och satte stopp. Och det var där han tog det till rätten, berättar Sandra för Hänt.

Annons

Ärendet togs till tingsrätten – efter en två års lång process

Efter en lång och utdragen process tog gårdsägaren ärendet till tingsrätten – men det gick aldrig genom polisen. Innan det hela var avslutat så hade det hunnit gå två år sedan händelsen på gården.

Så inför sin medverkan i Farmen så var det absolut inga problem eftersom ärendet aldrig gick genom polisen, utan togs privat.

– Så det är ingen dom som ligger polisiärt, Farmen går ju igenom allt och man får ju lämna ett polisutdrag och där är ju jag ren, det finns ingenting på mig. Det här var en privat resa till tingsrätten som han valde att gå.

FOTO: TV4

Annons