LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Farmen-Qristinas sista ord – berättar om hemliga kärleken

09 feb, 2024 
Angelica Hedlund
Hedvig Tärnholm
Farmen-legenden Qristina Ribohn är död.
Vid tidpunkten för hennes bortgång var hon inne på sitt tredje år som pensionär och för Hänt berättade hon om tillvaron med hunden Loppan, den hemlige kärleken och sitt kändisskap.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Minns du Farmen-Qristina? – Se klippen vi aldrig glömmerBrand logo
Minns du Farmen-Qristina? – Se klippen vi aldrig glömmer

Det var på fredagen den 9 februari som svenska folket nåddes av den otroligt sorgliga nyheten att Farmen-Qristina Ribohn är död.

När Qristina somnade in var hon inne på sitt tredje år som pensionär och njöt av lugnet hemma i det nyinköpta radhuset i Karlshamn.

– Andra året som pensionär. Men jag har lite uppdrag ändå, men annars så känns det faktiskt väldigt behagligt. Det har varit ett tufft arbetsliv, jag har ju varit på sjön mycket så jag tycker det är skönt, sa hon till Hänt i en av hennes allra sista intervjuer någonsin.

Qristina om tillvaron med hunden Loppan

Qristina jobbade som sjöman och diplomerad drogrådgivare. Att hjälpa missbrukare var något som låg henne varmt om hjärtat eftersom hon själv varit drogberoende.

Annons

I tv-programmet Fimpa nu! fick vi se henne ta beslutet i tv; efter 37 år med 30 cigaretter om dagen skulle hon fimpa ciggen för gott.

– Det är dags nu. För mig är nikotin också en drog och har jag lagt av med alla andra droger ska jag klara det här också, sa hon i programmet.

Sedan dess har hon levt ett fridfullt liv tillsammans med hunden Loppan, en jack russel som var hennes allt.

– Jag är mycket ute med min hund, jag har en jack russel som heter Loppan. Vi har precis kommit in från en långpromenad. Rastlösheten är man ju född med, sa hon till Hänt och fortsatte:

– Jag tycker att varje dag är riktigt rolig. Jag är nöjd. Jag tycker att varje dag jag vaknar är rolig, för det är ju inte alla som gör det.

Qristinas hemlige kärlek – därför ville hon dölja kärlekslivet

En av de sista offentliga framträdandena från Qristina var i en intervju med Hänt i januari 2023. Då berättade hon om sin hemlige kärlek, pojkvännen som hon hade varit ihop med i 32 år.

Annons

– Jag har ju haft samma partner i 32 år och det är den största hemligheten, för det har jag ju aldrig berättat vem det är. Vi bor ju inte ihop och lever inte ens i samma stad. Men det är mitt privatliv och jag tycker att man måste ha det. Men det rullar också på. Han har precis åkt hem, han har varit här över jul och nyår, sa hon då.

Paret träffades när Qristina bodde i Lund och de har alltid varit särbos.

– Jag jobbade på en av min familjs restauranger. Han var charmör, han sa att han var 18, men han var bara 16. Han har åldrats lika fint som Sean Connery.

Qristina hade också två söner. Men den ena gick tragiskt nog bort i en bilolycka år 2005.

Sonen Robin Ribohn var 23 när han dog efter att ha suttit i en kapad taxi som kraschade. I bilen fanns även hans jämnårige kamrat-som också omkom.

– Det är en fruktansvärd tragedi. Det måste varit en fylla som spårade ur, sa Qristina då.

Naken-Jannes sorg efter Qristinas död

När Hänt når en annan välkänd profil, Jan "Naken-Janne" Jansson berättar han om sina känslor.

”Jag kan inte påstå att jag kände henne. Men jag träffade henne vid ett flertal tillfällen. Bla när vi spelade in dokusåpan ” Club Goa” i Indien. Jag träffade henne på några fester också. Jag tyckte hon var en trevlig och omtänksam person. Detta har jag också sagt vid några intervjuer för flera år sen!”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons