TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Farmen-Jens Rönnqvist visar upp flickvännen Angelica

04 feb, 2020 
AvOla Lagerström
Möt Farmen-Jens i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Så träffade han kärleken: ”Som att surfa på Blocket”.
✔︎ Avslöjar bröllopsplanerna – så går tankarna.
✔︎ Ilskan mot TV4: ”Skapar en bild av mig...”.
✔︎ Hatet från tv-tittarna: ”Folk tycker att jag är ett jävla as!”.
Annons

Norrlänningen Jens Rönnqvist, 31, har gått genom rutan och blivit en stor profil i Farmen 2020. Här får du lära känna honom på djupet!

Jens Rönnqvist i Farmen 2020.
Jens Rönnqvist. Foto: Privat.

Hur står det till världens bästa Jens?

– Tackar som frågar. Det är väl bra om man inte känner efter för noga. Efter Farmen har jag haft strul med handleden. Jag ska väl inte skylla enbart på Farmen, för jag började få strul med handleden redan under MMA-tiden. Men under Farmen blev det värre. Vi hade en ko som inte trivdes något vidare i vårt sällskap. Den drog iväg och dumt nog fastnade jag med handen i kättingen. Jag fick hänga med kon när den flydde.

Är du den hetaste potatisen bland Farmen-deltagarna?

– Det vet jag väl inte, men jag var fullt medveten om vad som krävdes av mig för att vara där. Jag spelade spelet och drog i nödvändiga trådar. Jag såg till att försöka vara alla till lags, jag förstod snabbt att det skulle gagna mig. Man måste vara omtyckt där inne.

Annons

Kändes det som att flyttas tillbaka 100 år i tiden?

– Nej, faktiskt inte. Jag vistas ofta på gamla gårdar. Sedan hade man mycket kamerafolk omkring sig, det var väldigt uppstyrt. Folk sprang omkring med telefoner, det var mycket elektriska prylar på plats. Man kände sig inte som en jävla Hedenhös.

Har tv-tittarna fått rätt uppfattning av dig?

– Nej, för produktionen har framställt mig som att jag tycker att jag är en världsmästare och att jag dömer ut folk. Man skapar en bild av mig som en besserwisser.

Jens om hatet från TV4-tittarna

Hör det av sig arga tv-tittare?

– Nej, men det finns något forum på Flashback där folk får skriva av sig. Vissa hör av sig till mig direkt, men det är svårt det där. I början försökte jag svara allihop, men det går inte, det blir ett heltidsjobb och mer därtill. Värst är det på Flashback. Där spyr folk ur sig allt möjligt. Där har jag slutat läsa, jag skiter i att redogöra för vad som egentligen hände. Folk tycker att man är ett jävla as som kört ett jävla rävspel. Men jag säger så här. Du kan jämföra Farmen med att skjuta paintball. När du är utanför skjutområdet så siktar du inte på folk, man siktar bara när man tävlar. Då tänker man taktiskt, man siktar på huvudet och försöker skjuta ner motståndarna. Så funkar det i paintballbubblan. Det är likadant där – i Farmen. Man frångår de vanliga reglerna. Det är inte bara ett spel utan en tävling om pengar. Det säger sig självt att det blir snedvridet!

Annons

Vad tycker du om att folk tycker att du är ett jävla as?

– Vi har en yttrandefrihet i det här landet som sträcker sig till skyarna. Mår man bättre av att vräka ur sig i grupp så må man få göra det, men personligen skulle jag aldrig göra det. Folk är inte intresserade av att ta reda på vad som egentligen hänt, folk är bara intresserade av att få vräka ur sig.

Var du så trött när du kom hem att du sov i tre dygn?

– Nej, däremot kändes det jävligt konstigt att lämna gården. Plötsligt satt man i sin bil på väg hem, det var jättekonstigt att träffa dottern igen. Väldigt starkt…

Vem av deltagarna ringer du med störst glädje?

– Johan och Peter.

Har Bindefeld ringt än?

– Nej, i så fall är det ett missat samtal som inte blivit återuppringt.

Bor du långt ut i bushen?

– Jajamän, Borgafjäll ligger inte direkt jättecentralt. Du åker vägen förbi Dorotea. Sedan åker du tills vägen tar slut. Då är man framme.

Finns det björnar där?

Annons

– Ja, vi som jagar björn ser mycket björn.

Har du varit i närkontakt med en björn?

– Ja, absolut. Jag är uppvuxen med att ha det så. Björnarna har sin plats i naturen. Man ska inte ifrågasätta deras plats där. Jag är jaktledare i Jämtland. I Norråker, en av byarna, har vi varningstrianglar uppsatta utmed vägen. Fördelen med björnvarningarna är att stockholmarna åker raka vägen förbi, de törs inte och stanna och tanka på macken, (skratt).

Vilket djur är godast på tallriken?

– Älg. Jag tänker framför allt på insidan av ryggraden. Oftast är det skytten som får den delen. Snart har jag ätit mig less på det, jag får väl börja fiska i stället, (skratt).

Jens Rönnqvist med flickvännen Angelica.
Jens med en av sina hundar och flickvännen Angelica. Foto: Privat.

Jens om flickvännen Angelica

Vad händer på kärleksfronten?

– Det är stadigt och fint. Det är faktiskt bättre än någonsin! Vi har en liten dotter i lag. Plötsligt går man från att köra ”lössnöskoter” till att köra ”pulkdragarmaskin”. Det är en stor omställning. Man sover hälften så lite som man gjorde tidigare, man undrar vad man gjorde med all tid. Samtidigt känns tiden rätt meningslös – tiden innan hon fanns.

Annons

På vilken plats fann du din bättre hälft?

– I Umeå. Hon kom förbi och hämtade upp mig i en gammal jävla Volvo som hon hade en rottweiler i. Jag bodde på Sofiehem, ett ställe där jag hade lånat en liten lägenhet som kallades för ”Björngrottan”. Det fanns inget rinnande vatten där.

Hur gick det egentligen till när ni träffades, du och tjejen?

– Vi träffades på en dejtingsida, Angelica och jag. Det var som att surfa på Blocket, man kunde välja årsmodell och se bilder. Det var jävligt smidigt!

Så nätdejting är underskattat, menar du?

– Jag vet inte vad folk har för inställning till nätdejting, men människorna som är ute på den här typen av forum är nog seriösare än dem som hänger i någon bar och dricker drinkar med stor urringning. Det jag fångades först av var Angelicas hundintresse, hon tävlade med hundar.

Vilken kändis liknar hon?

– Som en blandning av Oprah Winfrey och Mila Kunis.

Blir det bröllop snart?

Annons

– Ja, alltså… Det sitter inga ringar på fingrarna. Vi har fullt upp med att engagera oss i familjelivet. Vi vet var vi har varandra, men det är möjligt att det kastas ringar fram och tillbaka inom sinom tid.

Jens Rönnqvist i Farmen 2020.
Jens Rönnqvist. Foto: TV4.

När i livet har du mått som bäst?

– Inför en MMA-tävling i Trondheim fick jag knäet sparkat åt helvete – och fick operera det. Jag blev sjukskriven nästan ett halvår. Då bodde jag i Högsta, ett litet ställe utanför Uppsala som stavas som det hörs. Jag och ett par kompisar var ute och härjade i inlandsskogarna. Vi spelade gitarr, drack öl, träffade folk. Och så var vi runt i fjällvärlden och körde motorcykel. Det var en bra och välbehövlig tid.

Vilken är den värsta motgången du haft?

– När farmor åkte på bröstcancer. Utan tvekan. Det såg riktigt illa ut.

Annons

Men det gick bra?

– Ja, peppar, peppar. Hon är frisk och kry och följer med och fiskar på vintrarna.

Med vilket ord skulle din närmaste vän beskriva dig?

– Norrland.

Vilken är den ovanligaste platsen du somnat på?

– Jag och några kompisar var på väg hem från en fiskevända. Plötsligt började det snöa och blåsa. Man såg knappt handen framför sig. Vi fick söka skydd i en gammal länsstyrelsekoja som fanns uppe på fjället. Dagen efter hittade vi knappt skotrarna, de var så pass översnöade. Som tur var hade vi med oss en korvring. Vi överlevde utan större bekymmer.

Har du blivit jagad av Skatteverket, Radiotjänst eller Kronofogden?

– Jag är egenföretagare så det säger väl sig självt? Skattmasen jagar mig lite då och då!

Till sist Jens, vad skulle du välja: dumpa din tjej och gifta dig med en satanist som sitter klistrad framför dokusåpor från morgon till kväll, halsa en flaska brännvin och vakna upp på köksgolvet tre dagar senare med en halväten pizza på magen eller gå på skrattyoga ihop med Sveriges 20 tråkigaste personer?

Annons

– Då skulle jag utan tvekan halsa en flaska sprit och vakna upp med en pizza på magen. Sedan skulle jag ringa min kompis Stoffe och säga: ”Nu blir det fest!”

◼️ ◼️ ◼️

Vem är Jens Rönnqvist?

Ålder: Enligt TV4 är jag 31 år, jag har inte dubbelkollat men jag får väl lita på det.

Bor: Bredvik i Nordmaling, jaktgård på Borgafjäll.

Familj: Sambon Angelica, 29, dottern Eijra, 1, jakthundarna Zniper och Atlas.

Jobbar som: Jakt- och fiskeguide.

Stjärntecken: Vädur.

God egenskap: Pannben.

Dålig egenskap: Dålig på att känna efter.

Gillar: Fjällvärlden.

Ogillar: Stad och betong.

Kändismerit: Haft Dolph Lundgren som besökare när jag jobbat som väktare i ett centrum.

Annons