Farmen-Helenés skada i finalen – sanningen bakom blodiga dramatiken

Helené Fransson i tårar.
Exklusivt

Farmen-deltagaren Cecilia Ahlborg vann hela tävlingen och fick lämna gården en halv miljon kronor rikare.
Men var det en rättvis match? Motståndaren Helené Fransson skadade sig på yxan mitt under tävlingen.
Läs båda finalisternas ärliga ord om händelsen här!
0:49

Efter reklamen: Här bryter Farmen-Helené ihop när kärleken Robin kommer på besök: ”Kommer inte vara ogift länge till”

(0:49)

Slå på ljud

Nu kan alla trogna fans äntligen andas ut igen efter den otroligt spännande (och jämna) matchen i finalen av Farmen 2022!

Det var deltagaren Cecilia Ahlborg, 39, som blev korad som årets farmare 2022 och tog hem vinstpotten på en halv miljon kronor.

Men vad hände egentligen under matchen när finalmotståndaren Helené Fransson, 26, skadade sig? Hur allvarligt var det? Såg Cissi vad som hände? Få alla svaren här!

Exklusivt
Bluffen i Let’s dance avslöjad – så lurar TV4 tittarna

Farmen-Cissis första ord om Helenés skada i finalen – sanningen bakom blodiga dramatiken

Finalen inleddes med två deltävlingar, en kunskapsmatch och en mjölkningsutmaning, där finalisterna kunde tjäna ihop tidsfördelar inför den sista fysiska kampen. Efter 1-1 i matcher blev det till sist dags för det avgörande slaget.

Det var riktigt jämnt fram till tävlingens sista moment, att hugga sönder en stock med en yxa. Det var då det hände. Helené skadade handen på yxan...

Här hugger de två finalisterna i stocken med yxan för att kunna frigöra ringen som ger dem vinsten.

Här hugger de två finalisterna i stocken med yxan för att kunna frigöra ringen som ger dem vinsten.

FOTO: TV4

Vi ringer upp Cecilia för att gratulera henne till den stora vinsten. När vi frågar henne om finalen berättar hon att minnena är väldigt suddiga, då hela kroppen var så trött och hög på adrenalin.

– Jag kommer ihåg kunskapen och mjölkningen, men den fysiska kampen… jag var så slut i kroppen så det blev bara blackout. Tankarna efteråt är absolut att det känns skitdumt att Helené gjorde illa sig, för jag uppfattade verkligen inte det där och då under kampen. I det läget kanske vi skulle ha brutit, säger Cissi till Hänt.

När vi frågar henne om hon uppfattade vad som hade hänt Helené, berättar hon om händelseförloppet, samtidigt som hon hyllar motståndarens drivkraft att fortsätta tävla i det läget.

– Hon hade ju en förlovningsring på fingret. Hon måste ha träffat huggskyddet som vi hade framför oss. Det ser så ut när jag kollar på finalen i efterhand. Ringen har då gått in i fingret, så det var ju det som hände vad jag förstod. Jag kan inte ens tänka mig smärtan. Att hon ändå fortsatte är ju helt jävla makalöst. Jag hade gett upp i det läget, säger Cissi.

Farmen-Monika om relationen till Victoria och Helene

Se klippet här!

Helenés egan ord om händelsen – stora besvikelsen efter förlusten i Farmen-finalen

Vi blir givetvis nyfikna på att höra även Helenés perspektiv. I en intervju med Hänt berättar hon att hon vid ett tillfälle missar stocken med yxan och klämmer handen mellan skaftet och säkerhetsställen, som de båda deltagarna har framför sig.

– Första gången jag gör det tappar jag yxan. Det ser produktionen. Då vänder jag mig om och ber produktionen att stoppa. De gör inte det och jag förlorar ju typ 10 sekunder på att jag inte kan använda min hand där, förklarar Helené och fortsätter:

– Sedan klämde jag mig igen, ännu en gång. Då tittar jag på produktionen och frågar ”Varför bryter ni inte?”. Precis innan hade de nämligen pausat för Cissis skull. Då pausades hela alltet för att hon hade slagit av en säkerhetsgrej och det kunde eventuellt hända någonting farligt.

Vidare berättar hon att ringen hon bar på fingret hade gått av på två ställen och slagits in i fingret vid kollisionen med säkerhetsstället. Idag har hon fortfarande men av skadan berättar hon.

– Jag har ingen känsel i mitt finger. Jag har bara domningar. Det blev en nervskada som kräver en operation.

Helenés tårar efter förlusten. När hon håller upp den skadade handen framför ansiktet kan man se blodstänken från skadan.

Helenés tårar efter förlusten. När hon håller upp den skadade handen framför ansiktet kan man se blodstänken från skadan.

FOTO: TV4

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!