LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Farmen-Fredrik visar upp flickvännen Linn – avslöjar familjelyckan

01 feb, 2024 
AvOla Lagerström
Farmen-Fredrik
Livet leker för Stockholmskillen Fredrik Trygg Kummetz – som är vår nya Farmen-stjärna.
Fredrik kilar stadigt med flickvännen Linn men avstår gärna giftermål.
– Det finns inget sexigare än att bryta normen och gå sin egen väg, säger Fredrik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här bryter alla Farmen-deltagare ihop – tårarna sprutarBrand logo
Här bryter alla Farmen-deltagare ihop – tårarna sprutar

Hur mås det Farmen-Fredrik?

– Det är skitbra!

Varför fattade du pennan och sökte till Farmen?

– Jag satt och surrade med några barndomspolare. Allihop menade att det bara fanns tråkiga karaktärer i Farmen och Robinson. ”Du borde vara med, Trygg”, sa mina kompis. Snart var processen kom igång. Jag gick på alla castingar och till slut kom jag med.

det här är farmen-fredrik

Namn: Fredrik Trygg Kummetz.

Ålder: 35.

Jag arbetar som: Frilans, jag gör det som känns kul för stunden.

Jag bor i: Tyresö utanför Stockholm.

Min familj består av: Flickvännen Linn Berg, 38. Mamma Susanne, 62, pappa Thomas, 63. Bröderna Jacob, 24, och Rasmus, 22.

Det bästa med mig är att: Jag är Hammarbyare. Det är det jag är mest nöjd över!

Mitt bästa år hittills: 2018. Då kom jag ur mitt spelmissbruk. Jag hade spelat alldeles för länge och gick därför en behandling.

Mitt sämsta år hittills: När coronan drog igång och man inte fick gå på några sportevent live. Det var riktigt jävla deppigt!

Kändismerit: När jag jobbade i en skobutik i Täby Centrum kom Björn Ulvaeus förbi och köpte dojor. Sjukt nog var min morsa i butiken och hälsade på. För henne var det sjukt stort att träffa Björn Ulvaeus. Hur Björn var? Ärligt talat fick jag känslan av att han var väldigt morgontrött. Som person kändes han inte superattraktiv, med tanke på att hans morgonhumör aldrig växlade upp… Med andra ord var han en riktig dysterkvist!

Vad var svårast med att förflyttas 200 år bakåt i tiden?

Annons

– Det svåraste var nog fan att äta potatis. Dessutom hatar jag gröt och är morgontrött som fan. Jag orkade inte spela duktig och gå upp tidigt. Jag är en kille som gillar att käka buffé. Det fanns det inte mycket av buffé på ”Farmen”, liksom... Det kurrade i kistan redan dag ett.

Vad gjorde hungern med dig?

– Jag försökte verkligen hantera det… Ville liksom bara ut i skogen och svälja löv. Det hade varit största drömmen att gå ut i skogen och se att det växte OLW-påsar och chokladbollar på en gran. Man fick nästan fantisera om att det var så – för att hålla glöden uppe.

Farmen-Fredrik
Farmen-Fredrik och flickvännen Linn.

Hur mådde du när du inspelningen var över?

– Utmärkt! ”Jag kommer aldrig sätta foten här i hela mitt liv”, tänkte jag. Härlig känsla. Jag var så jäkla äcklad av hela den där grejen. Allt jag ville vara att komma hem, kolla på fotboll och käka det jag ville.

Vad var det första du gjorde när du kom hem från tv-inspelningen?

– Jag låg med min brud.

Vilken Farmen-deltagare har du finast kontakt med – så här i efterhand?

Annons

– Det är Tim, det är Andreas, det är Jennifer, det är ”Jojje”, det är ”Dessie”. Vi har damp, ADHD och alla variationer som finns. Allt detta har vi skakat ner i en påse. Resultatet har blivit sinnessjukt – men också hur kul som helst.

Vilken deltagare ligger du i fejd med?

– Perre. Han med det stripiga, grå skägget. Han leker läcker och tror att han är en alfahane, men alla – med någorlunda klar syn – kan se att det bara är någon som bott under en stor sten i typ 50 år. Grå tröja. Grått långt hår. Grå shorts – och grå, långa naglar. Han skulle inte behöva anstränga sig för att vinna VM i att vara långsam. När vi pratade kände jag inte att han hade så mycket att säga. Sedan ekar fortfarande Magnus slemmiga göteborgska i huvudet på mig!

Farmen-Fredrik om flickvännen Linn – så träffades de

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Jag är tillsammans med en tjej. Elva år nu. Det rullar på fint, liksom. Det är ett tråkigt svar, men hon är tryggheten i livet. Linn Berg heter hon.

Annons

Hur gick det till när era vägar korsades?

– Vi stötte på varandra, rakt upp och ner, på stan. Jag var ute och drog några bärs. Hade aldrig sett henne tidigare. Stod rakt över gatan och skulle ta en taxi. Kedjerökte en cigg. Jag såg knappt hur hon såg ut för det var ett stort rökmoln framför hennes ansikte – precis som det var i ”Småstjärnorna” då deltagarna kom ut från den där dimridån. Det var så det såg ut. Vi började surra, skulle åt samma håll. Jag frågade om hon ville ha mitt nummer. Det ville hon inte. Då sa jag: ”Nu är det du som missar något”. Det slutade med att hon tog mitt nummer. ”Jag hör av mig om jag känner för det”, sa hon. Jag tippade på att hon skulle höra av sig efter två timmar, men det tog inte ens en timme.

Vad gjorde ni på er första dejt?

– Drack några bira på Odenplan. Sedan blev det en lång taxiresa hem till min farsas hus. Vi smög upp på verandan, låste in oss i ett rum och släckte lampan. Sedan är det bara att tänka själv vad som hände…

Annons

Vad gör Linn älskvärd?

– Hon har fötterna på jorden. Hon är en smålänning som är uppvuxen med lugn och ro omkring sig. Inte en massa stress. Hon är helt annorlunda mot vad jag vuxit upp med. Det är något som förenar oss – och blir bra.

Blir det bröllop snart?

– Där har man känt en del press i elva års tid. Vi har inga barn. Vi har lyckats skaffa en katt. Det känns precis lagom. Kanske har det känts lagom lite för länge. Kanske. Jag vet inte. Vi trivs så jävla bra med att vara fria och göra det vi vill, och det finns inget sexigare än att bryta normen och gå sin egen väg.

Vad är det mest traumatiska du varit med om?

– För 15 år sedan åkte jag på en riktig jävla värstingpsykos. Jag trodde att det fanns monster i skogen som skulle jaga mig.

Drogutlöst psykos?

– Ja, det var det. Skit i att röka på. Ta en kexchoklad i stället. Det kan jag rekommendera alla! Det var en helt otroligt obehaglig grej. Den där psykosen har gjort att jag aldrig mer återvänt till den typen av droger…

Annons

Vilken drog var det?

– Marijuana. Samma helg hade jag sprungit runt och supit och hamnat i en massa slagsmål. Jag var inte i det bästa skicket. Efteråt fick jag behandling för det där. Käkade antipsykotiska tabletter. När skiten släppte, och jag började må bra igen, var det som att komma till himmelriket!

Så det blev ett ordentligt skrämselskott?

– Ja, verkligen.

Vem är den största berömdheten du mött?

– Jag har gemensamma vänner med Bill Skarsgård. Så det måste ju vara honom, då. Vi har haft jävligt roligt ihop, de gånger vi hängt, men det har alltid varit en del alkohol inblandat i bilden. Jag har inte superklara bilder från våra träffar.

Hur är Bill, då?

– En schyst kille. Det tråkiga, egentligen, är väl att alla blickar varit på honom. Nu är det min tur att synas – tack vare Farmen. Förhoppningsvis är det någon som tycker att även jag kan vara attraktiv och ball.

Blir det mer tv för dig – efter Farmen?

– Jag älskar ju sådant här. Har alltid haft en dröm om att hålla på med sådant här. Jag är skitsugen på att hålla på med mer. Vad som helst. Jag tycker att det här är svinroligt!

Slutligen Fredrik, vad skulle du välja: jävlas med monarkin genom att preja Carl Philip av vägen när han åker skateboard på Djurgården, stjäla badsalt hemma hos Mia Skäringers mamma eller äta en dåligt tillagad ekorrsoppa på Spy Bar?

– Jag skulle med glädje göra alla saker!

FOTO: Privat, TV4 play

Annons