farmen 2023

Farmen-Eddies kritik mot kanalen – efter beslutet om programmet

Farmen-Eddie

TV4:s långkörare Farmen är mitt uppe i sin 16:onde säsong.
Många av tv-tittarna har reagerat på att avsnitten blir kortare och kortare.
Nu berättar deltagaren Eddie Gecer vad han tycker om saken.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pia Johansson om responsen efter Stjärnorna på slottet: ”Gripande”
1:23

Efter reklamen: Pia Johansson om responsen efter Stjärnorna på slottet: ”Gripande”

(1:23)

Slå på ljud

Årets säsong av Farmen har nyligen dragit igång. Bara några avsnitt in i säsongen har programmet redan skapat stor uppståndelse.

I vanlig ordning är det en salig blandning av deltagare som under några veckor ska leva ihop på gården Norra Brandstorp i Småland. Den deltagaren som blev den första att axla rollen som storbonde var Eddie Gecer, som snabbt gjorde sig bekväm som storbonde.

När Hänt når Eddie berättar han om sina upplevelser på Farmen.

– Det var fantastiskt, fina människor, fin grupp. Det finns ingenting negativt förutom att det var tuffare än jag trodde, säger Eddie och fortsätter:

– Lugnet, båten och saker man inte hade upplevt fick man göra där, att vara utan telefon.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)P

Tittarkritiken mot kanalen gällande Farmen

Under de senaste säsongerna av Farmen har TV4 gjort en stor ändring. Istället för att sända ett längre avsnitt i veckan har man portionerat ut kortare avsnitt under flera av veckans dagar. Men nu har flera tittare reagerat på att avsnitten tycks bli kortare och kortare. I fyra av fem avsnitt är inte längre än 20 minuter, medan söndagsavsnittet är 45 minuter.

Längden på avsnitten är något som fått stor kritik av tittarna, som tycker att avsnitten är alldeles för korta för att komma in i programmet.

"Avsnitten blir bara kortare och kortare, var väl 25 minuter tidigare, nu 20 minuter och så en reklampaus mitt i, knappt lönt att sätta sig. Norges Farmen räcker 40-50 minuter, mer lönt, jag menar det är ju inspelat, varför dra ut så mycket på det", skriver en följare på Facebook och får medhåll av flera andra:

"Håller med", skriver en.

"Ja så kort känns värdelöst. Gillar också Farmen Norge bättre på alla sätt och vis", skriver en annan.

Farmen-Eddies svar på tittarkritiken: "Inte rättvist"

Kritiken mot TV4:s val att göra avsnitten så korta är något som Eddie håller med om. Produktionen är på plats i ungefär 16 timmar per dag och att det är mycket som klipps bort från programmet, vilket han inte tycker är rättvist.

– En sak som jag tycker är tråkigt är att vi är där hela dagen, kamera-team och allting är där från klockan 06 på morgonen till 22 på kvällen, så får vi 18-19 minuters tv-tid per dag. Jag tycker det är synd för det är mycket som missas, säger Eddie och fortsätter:

– Hur fan ska man klippa ihop en hel dag på 18 minuter. Det är inte rättvist. Men teamet gör det bra.

Vidare fortsätter Eddie berätta att han själv märkt av klagomålen mot TV4 och att han håller med om kritiken. Han tycker att programmen borde vara minst 45 minuter men helst en timme långa.

– De hinner knappt andas innan det blir paus, sen är det paus igen och sen är det reklam. Nu har jag fått otroligt mycket tv-tid men det finns 19 deltagare och det är bara jag och två till som syns. De hinner inte få ihop alla, fortsätter Eddie.

Eddie menar att mängden material som skulle klippas bort inte var någonting med reflekterade över under inspelningen. Man tänkte bara på att man filmades under de två första dagarna och sedan kopplade man bort den aspekten. Så att fuska till sig mer tv-tid fanns inte på kartan.

– Vi tänkte inte på det så det fanns ingen chans att fuska.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN